A svédországi Göteborgban 120 kisgyereket vitt ki óvodájuk a Westpride elnevezésű melegfelvonulásra még június közepén. Óvodás gyerekeket vittek ki a Westpride elnevezésű göteborgi melegfelvonulásra Svédországban. Az esetről még júniusban számolt be az Expressen című svéd bulvárlap. A gyerekek a West Pride nevű fesztiválon szivárványos zászlókat lobogtattak, miközben a mozgalom jelszavait skandálták. A lap tudósítása szerint az óvodásokat nagyjából egy hétig készítették fel az eseményre. Az óvoda idén második alkalommal vitte ki a gyerekeket a felvonulásra. Az esetről Sara Ghazi óvónő azt mondta: az emberi méltóságra és arra oktatják a gyerekeket, hogy nem számít a nemi irányultság, sem a bőrszín. Arra szeretnék ösztönözni a gyerekeket, hogy merjenek különbözni egymástól. Arra a kérdésre, hogy szerinte a 3-6 éves gyerekek megértik-e a felvonuláson látott és hallott dolgokat és a megtanult szlogeneket, az óvónő igennel válaszolt.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: lópicigáspár
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nola
@Anna Mária: a hozzászólásaim alapján ismered a véleményem a témáról, sőt, azt is elmondtam, hogy én magam is biszexuális vagyok. ezt azonban én sem tartom jó ötletnek. bár utánanéztem természetesen, Göteborgban kicsit más egy ilyen rendezvény, mint nálunk, ugyanakkor az elvi alapját nem tartom elfogadhatónak. ezek a gyerekek olyan óvodába járnak, ami alapból is elfogadásra neveli őket. a szüleik nyilván nem véletlenül választották az intézményt, tehát otthon is elfogadásra nevelik őket. ez így helyes és normális. de 3-6 évesek, azt gondolom, semmilyen felvonulás, fesztivál, bármilyen nemes ügy érdekében is zajlik, nem való ilyen idős gyerekeknek.
egyébként bármilyen politikai ügyben felhasználni gyerekeket pont ugyanígy nem helyénvaló.
ha majd annyi idős lesz, hogy ő akar menni, akkor menjen.
megjegyzem, a vallásokkat is így látom. hittanra és templomba járásra sem kényszerítenék gyerekeket. meg lehet őket ismertetni a különböző vallásokkal, és ha elég idős lesz, majd ő maga eldönti, miben hisz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nola
@Anna Mária: igen, bár mi lennénk Svédországgal egy szinten. :) ezzel egyetértek.
viszont én nemzetiségtől és a felvonulás céljától elvonatkoztatva mondom,hogy 3-6 éves kisgyerekek még nem értik meg, mit jelent kiállni egy ügy mellett, tehát kvázi cuki kis kabalaként vannak jelen. ezzel nem értek egyet.
Anna Mária
@nola: No éppen ez az: Svédországban egészen mások a viszonyok, egy melegfelvonulás nem egy ügy melletti kiállásról szól - azok az idők ott már régen elmúltak.
Ott az egész egy buli, egy utcabál szivárványos zászlókkal, lufival, mosollyal, kajával, édességgel, mittudoménnel.
nola
@Anna Mária: hát... lehet. azt nem tudom, a svéd felvonulók hogyan gondolkodnak, de szerintem maga a Pride rendezvénysorozat, a felvonulás nem csak az adott nemzetiségű LMBTQ emberek jogairól szól, hanem világszerte az összes hasonló gondolkodású, az egyenjogúság, elfogadás, tolerancia eszméjét valló emberekkel való közösségvállalás, kiállás ezen értékek mellett, akkor is, ha éppen az adott országban már megvalósult a jogi egyenlőség és a társadalmi elfogadottság is magas szintű.
és lehet, hogy én nem tudom jól megfogalmazni, mire is gondolok, de az pl. ha a szülők elmennek erre a rendezvénysorozatra és viszik a gyereket is, teljesen más, menjenek. de ha intézmény szinten vonultatják fel az ovisokat, annak valahogy más az üzenete. még mindig azt érzem, hogy ez a gyerekeknek egyfajta reprezentációs céllal történő "felhasználása" (bár ez csúnya szó, de hirtelen nem találok jobbat.) amit korábban írtam, hogy kis kabalákként vannak jelen, azt hiszem mégis jobban kifejezi, amire célozni próbálok.
de azt hiszem, lényegében már túlbeszéltük a kérdést. :)
Anna Mária
@nola: Szerintem is túlbeszéltük. Nekünk sokkal vadabb problémáink vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.