Stabilra javította az eddigi negatívról a magyar bankrendszer kilátását pénteken a Moody's Investors Service, azzal a várakozásával indokolva a lépést, hogy a magyar bankok működési környezete stabilizálódik a következő 12-18 hónapban.

A nemzetközi hitelminősítő a lépéshez fűzött, pénteken Londonban ismertetett elemzésében közölte: a magyar bankszektor működési kondícióinak javulására számít 2015-2016-ban a viszonylag erős gazdasági növekedés közepette. A Moody's szerint a várható javuláshoz hozzájárul az is, hogy változóban van a magyar kormány politikai alapállása a bankszektorral kapcsolatban.

A cég az idén 2,8 százalékos, 2016-ban 2,2 százalékos növekedést vár a magyar gazdaságban. A Moody's szerint a növekedés fő hajtóerejét a kormányzati kiadások emelkedése mellett az export és a magánszektorbeli fogyasztás egyidejű erősödése adja.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@Freewolf: Hagy már abba Te is ezt a libsizést.
Ha annyira fene szar lenne az a liberális modell ami eddig volt, akkor hogy a b...s p...ába tett szert diplomára, meg ekkora vagyonkára ez a derék Orbán és társa? Akkor mégsem lehet annyira szar a liberális rendszer, ha így meg tudta szedni magát benne egyetlen perc termelő munka nélkül, a munka alapú társadalom nagy építője. ;-)
pbalage
@Freewolf: épp most derült ki, hogy a fideszék megint úgy hazudtak, mint a vízfolyás, de persze ez nem érdekel, mert sötét színű a bundád.
szaboria1
@Freewolf: Olvasni tudni kell a bankokról van szó és nem a kormányról. Ott még sokat kell változtatni írja az eredetei kiadvány.
Freewolf
@zöldszem: Kénytelen vagyok ekézni a libsiket, amíg agyatlanul náciznak!
Freewolf
@pbalage: Épp csak a Mody1s minősít fel bennünket. Azok is hazudnak?
Freewolf
@szaboria1: De ez már a felfelé ívelés első lépése! A kormány csak jól csinál valamit, ha már a nyugat is elismeri!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.