Aláírta kedden a sokat vitatott óriásmecset felépítésére szánt 11 ezer négyzetméteres bukaresti telek átadásáról szóló jegyzőkönyvet Victor Opaschi román vallásügyi államtitkár és Murat Iusuf muzulmán főmufti, a török közösség vallási vezetője.

A megállapodás értelmében a román állam 49 évre ingyenesen adja a muzulmán felekezet használatába a román főváros északi részén, a Romexpo kiállítási csarnok közelében található telket, azzal a feltétellel, hogy ott a felekezet közhasznú épületeket, nevezetesen egy mecsetet, lelkészi lakást, könyvtárat és szociális központot építsen.

A mecset felépítését a török kormány finanszírozza, amit adományokból egészítenek ki.

Korábban Traian Basescu volt államfő biztonsági kockázatnak nevezte, hogy Bukarest készül befogadni Európa egyik legnagyobb muzulmán központját.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
levi
Jönnek, sírnak, győznek. Ma még románia -amit annyira nem sajnálok- holnap meg már nálunk épül egy...
Strong
@mekkelek: Amikor Magyarországra jött a Török (és kinyírta az ország 2/3-át) ott mi volt a kiváltó ok?
mekkelek
@Strong: Nem értem mit akarsz ezzel mondani illetve bizonyítani? A kereszténység semmivel sem nyírt ki kevesebb embert mint a iszlám, nem tudom hitler vagy sztálin neve mond-e valamit, csakhogy ne menjunk vissza többszáz évet a történelemben. Vagy éppen a szinte nem is ismert Leopold II belga király akinek uralkodása alatt kb 12 millió kongóit nyírtak ki.
Szóval a megközelítésed sánta, a keresztények kezéhez semmivel sem fûzôdik kevesebb vér mint a muszlimokéhoz, sôt... A mai napig több muszlim hal meg, válik földönfutóvá keresztények/zsidók keze, fegyverei által mint fordítva, de az iszlám terror a félelmetes. Cáfolj meg ha nem így van.
Strong
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mekkelek
@Strong: Ugyanaz volt a kiváltó ok ami bármilyen birodalom létrehozásánál. De tudom, a te olvasatodban az isis elôszele volt, mint ahogy a zsidó író által írt könyv is amibôl idéztél.
hemami
@Anna Mária: Ez igaz, de ettől még egy cseppet sem lesz elfogadhatóbb, vagy szimpatikusabb az iszlám vallás, ami az erőszakra épül.( július 31 , 13,56 )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.