A brit kormány tervei szerint a jövőben nem kaphatnak állást a szigetország közszolgáltatási rendszerében azok, akik nem beszélnek jól angolul.

A szabályozás érinti az állami egészségügyi szolgálat és az önkormányzatok dolgozóit, de kiterjed a rendőrökre és a szociális munkásokra is.

A munkavállalók nyelvtudását feletteseik fogják ellenőrizni, a legfőbb szempont, hogy hatékonyan tudnak-e kommunikálni az emberekkel. Matt Hancock államtitkár szerint a tervezet hozzájárul a bevándorlás megfékezéséhez – írta vasárnap a BBC. A brit közszolgálati média szerint az új szabályok – amelyek a konzervatív kormány bevándorlással foglalkozó törvénytervezetének részét képezik – azt jelentik, hogy a közszolgáltatási rendszerben csak olyanok kerülhetnek kapcsolatba a hivatalokhoz forduló emberekkel, akik legalább középfokon beszélnek angolul.

Nagy-Britanniában bizonyos hivatások esetében már eddig is megkövetelt volt a megfelelő angoltudás, ilyen például az orvosoké. A rájuk vonatkozó szabályozást tavaly júniusban szigorították. Korábban például azok az orvosok, akik Európai Unió más országaiból érkeztek, anélkül is kaphattak munkát a szigetországban, hogy számot adtak volna nyelvtudásukról. Így fordulhatott elő, hogy 2008-ban fájdalomcsillapító-túladagolásban meghalt egy német orvos betege.

A tervbe vett szigorítással mindenesetre valamelyest még nehezebb lesz külföldieknek – így magyaroknak is – munkát kapniuk az ottani egészségügyi rendszerben, illetve általában a közszolgálatban.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Blabla, blabla... az angolt a latin mellett minden orvos beszéli. Ha nem beszélte az angolt, eddig sem dolgozhatott, legalább is orvosként.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
Blabla, blabla... az angolt a latin mellett minden orvos beszéli. Ha nem beszélte az angolt, eddig sem dolgozhatott, legalább is orvosként.
verum
Migránsok, ha Angliába mentek, nem vehetitek el a magyarok munkáját!
36
Ha már tavaly júniusban szigorítottak, akkor most ebben a cikkben mi az újdonság?
bakegya
A dolgaink azért szerencsére nem ilyen hú,de egyszerűen bonyolultak...a kommunikáció fontos,de nem minden -a szigorú szakmai protkót sokan el sem-fel sem érik.A műttéti technológiák igen széles spektrumban-ma már szerencsére le is védik-nagyon szigorú feltételekkel gyakorló idővel is párbn osztjákle-na erre pl Mo alig költ mert nincs miből-szegény vicctorunknak csakkk magára,a másét,de abból sokat-na jó erről nem szól a krónika-
eugen4402
Elég gonosz vagyok, és nem is haragudnék a britekre, ha néhány száz magyar dokit hazaküldenének. Akkor talán nem kellene lefújni némely szakrendelést azzal, hogy az egyetlen szakorvos éppen operál, ezért a mai rendelés elmarad...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.