A Die Welt című német és a Der Standard című osztrák lap egyaránt részletesen foglalkozott szerdán a Magyarországot érő menekülthullámmal.

A konzervatív német lap az ideiglenes műszaki határzárról írt online kiadásában.

Boris Kálnoky a Magyarország előrehozza a menekültek elleni kerítés építését című cikkében kiemelte, hogy Magyarország "rohamtempóban" igyekszik felhúzni a kerítést, és amióta az ideiglenes határzár terve ismertté vált, megnövekedett a magyar-szerb határon illegálisan átkelő bevándorlók száma.

Hangsúlyozta: a kerítés megépítéséről szóló júniusi kormányzati bejelentésnek "mindenekelőtt az volt a következménye, hogy a zöldhatáron minden nap jelentősen több menekült kel át, mint korábban".

A legtöbben nem Magyarországra, hanem "a gazdag északra" kívánnak eljutni, de Magyarország a dublini rendszer alapján köteles visszafogadni a továbbutazó migránsokat, ha a célországok visszaküldik őket, ezzel az eszközzel pedig a célországok "hamarosan" gyakrabban akarnak majd élni, így Magyarországnak "potenciálisan valóban migránsok százezreinek beáramlására kellene felkészülnie" – írta Kálnoky.

A Die Welt szerzője egyebek között kifejtette, hogy a menedékkérők szabadon mozoghatnak a schengeni övezetben, amint Magyarország területére érnek, ez pedig "vonzóvá" teszi Magyarországot mint tranzitországot az észak-európai térséget megcélzó embercsempész bandák számára. Kálnoky hozzátette: "az embercsempészek nyilvánvalóan rendőrökkel is együttműködnek, a határ magyar és szerb oldalán egyaránt".

A menekülthullám felkészületlenül érte a magyar hatóságokat – írta a Der Standard osztrák napilap az online kiadásában szerdán közölt helyszíni riportjában, amely Ásotthalom településen az illegális bevándorlókra "lecsapó" helyiekről készült.

A cikk megállapítja: a magyar hatóságok túlterheltek, és az ország különböző pontjairól vezényeltek rendőröket a szerb-magyar határhoz.

A Vadászat a menekültekre címmel közölt riport beszámol arról is, hogy Ásotthalom számos lakója magára hagyottnak érezte magát, ezért kezdték el a migránsok bejelentését.

Kevesen segítenek a migránsokon, egy pohár vizet vagy egy darab kenyeret csak ritkán adnak – írja a cikk szerzője, aki szerint a legtöbb környékbeli lakos számára a menekültek segítése egyet jelent a helyi viselkedési szabályok elleni vétséggel.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Milyen érdekes, ma már az EP nem szól be. Csak nem félnek a menekültektől? Érdekes az is, hogy amikor jogot kell védeni, amikor globalizálni kell a világot, amikor játszóteret kell építeni a csirkéknek, a disznóknak, akkor szól az EP. Most már terror veszély és fenyegetés van. Mindjárt átkerült a menekült téma a nemzetállamok hatáskörébe. Egyébként az első EU-s ország, Görögország volt ahol beléptek a menekültek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horovitz Ernő
@libellle: tegyük fel, hogy átmászol egy kerítésen
tulaj észreveszi és jól fejen basz 3x
ismét megpróbálod?
Yoda69
Vegulis megteremtodik az egyensuly. Magyarok szazerei menekultek el orban elol a jobb megelhetesert, most menekultek szazezrei varhato hogy jonnek helyettuk. Hol itt a problema?
verőce21
@Yoda69: A fejedben és a minőségben van a probléma.
Yoda69
@verőce21: Latom nem erted az ironiat kretenem. :)
verőce21
@Yoda69: Csak vagdalkozást láttunk eddig tőled! Magyarázkodnod kell? :)
dömdödöm
Na zorbán pengeagy tábornok ezredes ! Lehet harcolni ,jön az ellenség ! Nem a Magyarok másik felével kell belháborút folytatni ,nem a Magyarokat kell folyton baxtatni . :-((((((((((((((((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.