Barack Obama az amerikai nép nevében kifejezte jókívánságait augusztus 20. alkalmából Áder János köztársasági elnöknek és a magyar népnek, az amerikai elnök a levélben a demokrácia és a szabadság védelmére hívta fel a figyelmet.

A budapesti amerikai nagykövetség által továbbított levélben Obama felidézte: a magyar államalapítás ünnepén arra emlékeznek, hogy több mint ezer évvel ezelőtt Szent István király sikeresen Európa részévé tette Magyarországot, ami igazi történelmi teljesítmény.

"Ezen a napon az Egyesült Államok és Magyarország közötti jelentős kapcsolatot ünnepeljük, rendíthetetlen szövetségesünket és értékes partnerünket" – fogalmazott az amerikai elnök. Hangsúlyozta: e kapcsolatot, amelynek alapja a demokrácia melletti elkötelezettség, erősebbé teszi a gazdasági együttműködés és a közös szándék a biztonság megteremtésére Irakban, Afganisztánban és a Balkánon.

A transzatlanti család tagjaiként "folyamatosan igyekeznünk kell fenntartani azokat az alapvető elveket és értékeket, amelyeken a demokrácia és a szabadság alapszik" – emelte ki Obama. Az amerikai elnök emlékeztetett az olyan – az államnak és a társadalomnak fontos – elvek és intézmények melletti elkötelezettség jelentőségére is, mint amilyen a jogállamiság, a tolerancia, valamint a fékek és egyensúlyok rendszere. Ez az elkötelezettség nemcsak "a már így is erős kétoldalú kapcsolatunkat, hanem a NATO-szövetséget is" erősebbé teszi – mutatott rá Barack Obama.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@36: a rezervátumban élő indiánoknak nem kell adót fizetniük és a közszolgáltatásokat is ingyen biztosítják nekik, mert ők az őslakosok.
Úgyhogy ennek fejében be is vannak makizva egész nap.
Láttam, na.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varirmag
Az ilyen barátoktól mentsen meg az ég bennünket !
A világ csendőrével csak kényszerből lehet "barátkozni".
Papuska1
Őszintén örülök neki, hogy azért van, amiben hasonló a véleményünk. Nem volna baj, ha több ilyet találnánk, hiszen sokkal jobb és könnyebb az azonosságok, mintsem a különbségek alapján közösen előre jutni. Azért egy kis vitát talán kivált az a véleményem, hogy a politikában akkor lehet "működtetni" a demokráciát, ha a más véleményen lévők is képesek összefogni, és reális alternatívát adni. Én ilyet sajnos kis hazánkban nem látok. Az, hogy néhányan valamiért gyűlölik Orbán Viktort, az még nem közös platform, mert itt véget ér a jövőkép alkotása, és a baloldalon két ember háromféle megoldásban látja a jövő útját, illetve néhányan, minden reális alap nélkül egy "kifényesített" múltat sírnak vissza, amire semmi esély nincs. Kivel küzdenének meg az Orbáni eszmevilág demokratái??? Mert erre még utalást sem olvastam a kemény ostorozásaim között!
verőce21
@F_Viktor: (21:44) Hogy a rákba jutottál el erre a fórumra ilyen intellektuális deficittel?
Freewolf
Mi pedig azt üzenjük neki: Irak, Afganisztán, Iszlám Állam, Quantanamo, Izrael.
Lenne min törnie azt a demokratikus agyát!
fekete
Aszt sem tudjak,hogy hol van MO! Hisz 56-tol egesz 91 ig nem talaltak.Csak mikor bombazni
kelett a Szerbeket MO-bol.Buszkek vagyunk ra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.