Nagyjából 2500 menedékkérő érkezett Bajorországba vonaton Magyarországról kedd délutánig.

A BR bajor közszolgálati médiatársaság adatai szerint Münchenbe mintegy 1900 menedékkérő érkezett, további 600-an pedig az osztrák határnál fekvő Rosenheimbe. Sok gyerek volt közöttük.

A menedékkérőket a müncheni főpályaudvaron enni- és innivalóval és orvosi ellátással fogadták, a csecsemővel érkező felnőttek tiszta pelenkát is kaptak. A bajor tartományi fővárosban spontán gyűjtés indult javukra. A müncheni rendőrség kedd délután a Twitter-mikroblogon arra kérte az adományozókat, hogy ne vigyenek több élelmiszert és egyéb holmit, mert mindenből van elég.

A menedékkérőket a megérkezés után regisztrálják és a befogadóállomásokra szállítják. Bajorország a túlterheltség miatt segítséget kért a többi tartománytól. Baden-Württemberg már jelezte, hogy kisegíti a szomszédos tartományt.

Münchenbe az utóbbi időszakban naponta 400-500 menedékkérő érkezett, a Magyarországról induló vonatok révén így hirtelen jelentősen megugrott a számuk. Nagyobb fennakadás azonban így sem történt, és a szövetségi rendőrség egyik szóvivője szerint többnyire nyugodt, és időnként "eufórikus" volt a hangulat a főpályaudvaron keddre virradó éjjel, amikor az első szerelvények megérkeztek.

A Bild című lap online kiadása szerint nagyjából 100-100 menedékkérő Stuttgartba, illetve Frankfurtba érkezett kedden Münchenből induló vonatokon, és még Németország északi részén, Alsó-Szászországban és Brémában is érezhető, hogy növekedik a vonaton érkező menedékkérők – többnyire szíriaiak, irakiak és nyugat-balkániak – száma.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
@Zsoel: "De mi itt élünk Európában, ezért elsősorban mégiscsak az érint minket leginkább, ami itt történik, mert a játék itt közvetlenül a mi bőrünkre megy."
Ha jól tévedek, az aktuális gond sem Európában keletkezett :( Nem hagyhatjuk figyelmen kívül mindazt, ami más kontinensen történik, mert a probléma "házhoz jön" - ezúttal szó szerint.
Szeparepa
Most még kedvesek, de egyszer megunják ők is ám... ha nem lesz vége időben...
Aki Én
@Mirabilis: 22:42 Mára kiderült, hogy ,,nem úgy gondolták"!
Aki Én
@Mirabilis: 22:41 Melyekről részben kiderült, évekkel ezelőtti feliratok.
A németek többsége nem kér az ,,auslanderekből" Sosem kértek, nem kedvelik őket. Merkel néhány éve még panaszkodott rájuk, hogy nem képesek beilleszkedni és a második generáció többsége nem beszéli a nyelvet. Ne légy túl naiv.
Aki Én
@Mirabilis: Ezekre a kérdésekre ajánlom a német sajtót és fórumokat!
arikimao
Gyerekek , mit kell ezzel foglalkozni ez már legyen az ő dolguk, csak ide vissza ne tolják őket! Ennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.