Migránsok százezrei lesznek képesek beépülni az európai társadalmakba, azoknak hasznot hajtva – állítja Phillippe Legrain, a téma egyik kutatója, a London School of Economics tanára.

A francia kutató úgy véli: a migránsok áradata semennyire sem fenyegeti az európai szociális rendszereket. Idén eddig összesen 340 ezren kíséreltek meg engedély nélkül bejutni az 508 millió lakosú Unióba. Ez az itt élőknek mindössze a 0,07 százalékáról beszélünk tehát – olvasható az Alapblogon megjelent interjúban.

Legrain szerint a migránsok fogják elvégezni azokat a munkákat Nyugaton, amelyekre egyébként nem találni emberi erőforrásokat: például az idős- és beteggondozás, vagy a mezőgazdasági betakarítási munka. Így több lesz az adófizető polgár, többen fognak hozzájárulni az európai társadalmak fejlődéséhez. A menekültek így nem tekinthetők tehernek, ha engedik őket dolgozni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Kérdés, hogy valóban akarnak-e dolgozni, beilleszkedni? Merkel korábban maga ismerte el, hogy nem igazán beilleszkedők, és még a második generáció többsége sem beszéli a nyelvet.
fekete
Mar,K,Europat leszivtak,most mar johetnek az emigransok is.
kamazuka
Legrain már kapisgálja,de a hogyanban van a lényeg.
Ha Voktor off csúti tudná azt amit én,az összeset itt telepítené le magyarországon.
De sebaj az ötlet licenszjogáért a hazám is fizethet majd szép összeget,különösen ha az uniós szinten kötelezően bevezetésre kerűl.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.