Az egész világot sokkolta egy 3 éves szír fiú, Aylan Kurdi képe, akinek a testét a török partoknál találtak meg arccal a homokban fekve. A kisgyermek családjával, apjával, anyjával és 5 éves fiú testvérével próbált a görögországi Kos szigetére jutni, de nem sikerült. A hajó elsüllyedt, csak az édesapa élte túl a tragédiát – erről nyilatkozott most a férfi testvére, Tima Kurdi.

A Kanadában élő nagynéni sírva mesélt arról a CNN videóján, gyászoló testvére azt üzeni: gyermekei tragédiája vészcsengő kell, hogy legyen a mindenki számára.

Nem akarom, hogy több ember haljon meg. Az én gyerekeimnek kellett lennie azoknak, akik felébresztik a világot

- tolmácsolta fivére szavait Tima Kurdi, aki csak azt szeretné: segítsék a menekültek útját, hogy többé ne kelljen vízbe fulladnia  senkinek.

A férfi azt is szeretné, ha tudnák: nincs szüksége semmire senkitől, csak vissza akar menni Szíriába, Kobaniba, eltemetni a családját és mellettük maradni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@gyuszka: A tettes Gázában is ugyanaz, a vallási fanatizmus,csak ott a gyerekeket pajzsnak használták.Izrael meg visszalőtt,szar ügy.Egyébként azt is mutatták a híradókban,vagy akkor éppen a budin voltál?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
"...csak azt szeretné: segítsék a menekültek útját, hogy többé ne kelljen vízbe fulladnia senkinek."

Itt a felelőssége Orbánnak a 71 ember haláláért, ezért tartom tömeggyilkosnak!
Remélem nemzetközi bíróság fogja ezért elítélni.
F_Viktor
@hetöndöe: Írod:
"...ott a gyerekeket pajzsnak használták." Pontosan! Persze nem meglepő a jobberek féligazságon alapuló, történelmet cáfoló hazugságai.
F_Viktor
@eugen4402: Írod:
"...és olyan gyermekeket nevelni, akik nem mások lefejezésében lelik örömüket."

Általánosítasz, mint a rasszista nácik.
Csak Szíriából 3 év alatt 4 millióan menekültek el a harcok és a terroristák elől! Ők pl. SENKIT nem fejeztek le, pedig 98 százalékban muszlim a vallásuk!
eugen4402
@F_Viktor: Miután elküldtem, megbántam, hogy mérgemben elkövettem azt az ostobaságot (az általánosítást), amit másoknál mindig kifogásolni szoktam. Elnézést kérek, és igyekszem pontosítani: csak a szélsőségesen viselkedő, embereket és műkincseket elpusztító emberszabású lények édes jó anyukáját marasztalom el ezután.
Lepényleső
A világot soha,semmi sem rázza meg. Ez ha nem így lenne,békében élhetne mindenki.
fekete
Erdekes,a nagy CCN nem emliti hogy,Canada vissza utasitotta a beutazasi kerulmuket,pedig lett volna segitseg,es utana kuldott 4-ezer eurot Tima a csaladnak,hogy akor menjenek az eu-ba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.