Orbán Viktor a határzárak létesítését szorgalmazta az osztrák közszolgálati televíziónak (ORF) adott interjújában vasárnap este. 

A miniszterelnök úgy vélte, hogy le kellene zárni Európa határait, egyúttal Németországnak és Ausztriának világosan ki kellene jelentenie, hogy több menekültet nem fogad be.

Orbán Viktor a Zeit im Bild című hírműsorban elmondta, attól tart, hogy máskülönben "több millió" menekült fog Európába érkezni.

Az előírások szerint az uniós határt érvényes papírok nélkül nem lehet átlépni, ezek ellenére Ausztria akadálytalanul átengedte a migránsokat, akiknek a nagy része gazdasági bevándorló – mondta Orbán Viktor és hangsúlyozta: Magyarország rendelkezik azzal a pénzügyi és rendőri erővel, hogy minden menedékkérőt ellásson és szállást biztosítson számukra.

A probléma nem nálunk van – mondta a miniszterelnök és rámutatott: a bevándorlók nem menedéket akarnak találni, hanem Németországban akarnak menekültek lenni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gedeon74
Hát, lehet támadni Orbánt sok mindenért, de speciel ez a menekültügy annyira túlmutat rajta, hogy egy Európát a jövőben akár alapjaiban megváltoztató krízishelyzetnél talán félre kéne tenni a pártszimpátiát és a személyes utálatot. Akármennyire is tróger bandának tartom őket, de az ez ügyben ellenük felhozott vádak nem nagyon állnak meg, de legalábbis nem jobban, mint bármelyik más EU-s országra. Akár az itthoni, akár a kinti nyilatkozatokat nézem, egyik sem próbál megoldást adni a problémára, csak egyrészt felelősségtologatás, másrészt a szavazóbázis kiszolgálása. Bár ez utóbbi nem biztos, hogy sokáig így marad, mert pl. Németországban, Ausztriában is egyre többen kommentelnek Orbánt bíráló cikkek alatt mellette, és Merkel ellen. Ott is fogyóban a tolerancia.

Álságos dolognak tartom, hogy amíg a magyarokat rasszistázzák, és gyűlöletkerítésről beszélnek, addig anno Spanyolországban és Görögországban is EU támogatással és segítséggel épültek a menekülteket megállító kerítések, pedig akkor még nem is jöttek ekkora létszámban. Svájc, ahonnan az ottani szociáldemokraták ki akarják tiltani Orbánt, részt vett a Frontex-szel a görög kerítésépítésben. A Csalagútnál szintén kerítés épül.

www.swissinfo.ch/eng/border-control_new--iron-curtain--in-europe-fights-illegal-migration/40483966

hvg.hu/vilag/20150729_Ket_kilometeres_keritest_epit_London_a_Cs

folyt. köv.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gedeon74
folyt.

Álságos dolognak tartom, hogy a rossz magyar bánásmódról, és az élhetetlen táborokról beszél mindenki, alázatosan tisztelegve Németország és Ausztria korrekt bánásmódja felé, miközben a helyzet ott sem jobb. Németországban 2013-ban, amikor még negyed ennyi menekült sem volt, már éhségsztrájkoltak Berlinben a rossz tábori körülmények miatt. Nem azt mondom, hogy itthon a menekültek ideiglenes elszállásolása mennyire elsőosztályú, hanem arra próbálok rávilágítani, hogyha nálunk gazdagabb országoknak is ez nehézségbe ütközik, akkor egy hirtelen nagy mennyiségben beáramlott menekülttömeg elhelyezése, kezelése nálunk sem lehet egy egyszerű feladat.

www.wsws.org/en/articles/2013/10/24/berl-o24.html

www.bbc.com/news/world-europe-33940654

Annál is inkább nem, hogy a menekültek egyáltalán nem hajlandóak együttműködni. Mindenhol elutasítják a regisztrálást, valaki inkább savval maratja le a kezét, nehogy ujjlenyomatot lehessen venni. Ez már magában egy csomó kérdést felvet. De úgy tűnik, csak addig együttműködőek, amíg az ő akaratuknak megfelelően járunk el, anélkül, hogy ez rájuk bármiféle kötelezettséget jelentene.

Álságos dolognak tartom, amikor Orbánt vádolják azzal, hogy félelmet kelt, és polgárháborús helyzetre van szüksége, annak fényében, ami pl. Görögországban zajlik.

www.youtube.com/watch?v=BQhjB5hAzsc

www.youtube.com/watch?v=n6gQOFlDyM8

Nem tudom, hogy mi a jó megoldás, hogy lehetne jól kezelni ezt a helyzetet, de amit a jelenlegi európai elit művel, az hatalmas felelőtlenség. Ellenőrizetlenül beengedni egy ekkora, teljesen más kultúrájú tömeget Európába, az öngyilkosság. Lehet, hogy most még ez nem látszik (pedig de, meglehet nézni a no-go zónákat Nyugat-Európa szerte), de ha valakit érdekel, hogy a gyerekei, unokái milyen Európában fognak felnőni, annak most nem szabadna homokba dugni a fejét.

www.atv.hu/belfold/20150907-kertesz-europa-hanyatlik-az-ongyilkos-liberalizmusa-miatt
verőce21
Az osztrákok már újból le akarják húzni a redőnyt, mert nem bírnak velük.

Migránsék már "rendbe tettek" egy osztrák imahelyet:
www.krone.at/Oesterreich/Asylwerber_nach_Vandalismus_in_Kirchen_abgeschoben-Nach_Rom_ausgeflogen-Story-438310
Bercifiu
Kisgyerek. Már ezzel kellett volna kezdeni, s most nem anyáznának. A későbbiekben legalább tartsd be, mert különben kurva nagy gáz lesz.
nena
' Ellenőrizetlenül beengedni egy ekkora, teljesen más kultúrájú tömeget Európába, az öngyilkosság. '
verőce21
"Ker­tész Imre: Eu­ró­pát tönk­re­te­szik a musz­li­mok és a li­be­rá­li­sok!"

Az egyet­len Nobel-díjas ma­gyar író gon­do­la­tai meg­döb­ben­tően idő­sze­rűek. Hát­bor­zon­ga­tóan. Gye­re­kes és ön­gyil­kos li­be­ra­liz­mus­ról be­szél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.