Kertész Magda hétfőn azt mondta az MTI-nek, hogy férje, a Nobel-díjas Kertész Imre ma is aktuálisnak tartja több évvel ezelőtt írt szövegét, amelyet hétfőn szemlézett a Magyar Idők.

"Európa, gyerekes és öngyilkos liberalizmusa miatt, hamarosan aláhanyatlik. Európa alkotta meg Hitlert, és Hitler után a kontinensnek nincsenek érvei: a kapuit szélesre tárja az iszlám előtt, nem mernek többé beszélni fajról és vallásról, miközben az iszlám csak az idegen fajokkal és vallásokkal szembeni gyűlölet nyelvét ismeri" – idézte Kertész Imre A végső kocsma című, a Magvető kiadónál tavaly megjelent kötetét a lap.

"Beszélnék arról, hogy a muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát, és hogy az európaiak hogyan viszonyulnak mindehhez, az öngyilkos liberalizmussal és a buta demokráciával. (...) Mindig ugyanúgy végződik: a civilizáció eléri az érettség bizonyos fokát, ahol már nemcsak hogy nem képes megvédeni önmagát, hanem látszólag érthetetlen módon a saját ellenségét imádja" – olvasható a Magyar Időkben.

Kertész Magda elmondta, hogy a 2014-es könyv a Nobel-díjas író 2002 és 2009 között született írásait tartalmazza. Hozzátette, hogy ebből a könyvből való a Magyar Idők által vett idézet, a szöveg pedig évekkel ezelőtt született.

"A szöveg nem gyűlölködő és nem kitaszító, ez csak egy szomorú megállapítás, amelyet Kertész Imre így lát" – fogalmazott az író felesége a magyar mellett franciául, németül és svédül is megjelent kötetben olvasható írásról.

Az író felesége hozzátette, hogy Kertész Imre minden egyes szövegét alaposan átgondolja, és minden írását – így A végső kocsma című kötetben foglaltakat is – vállalja. Kertész Magda úgy véli, hogy a mostani helyzetre is ráillő írás egyfajta jóslat, amely kezd beteljesülni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Én + úgy látom, hogy Hitlerrel takarózni, Hitlerre fogni minden azóta történt, már nem életképes.
Finoman fogalmazva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pistapapa
Azt miért nem írta le,hogy a fajtájának vezető szerepe van a történésekben?
Szeparepa-
@pistapapa: Az ilyen antiszemita rasszista náci beírásokat vajon miért nem moderálják itt?
oleo
Ez tényleg így van, de amit nem ért: ENNEK ÍGY KELL LENNIE.
Antiszemitizmus nélkül: Kertész Attila, hitetlen zsidó létére, a hitetlen keresztény Európát félti, a "zigazhívő" hitetlen muzulmántól?
Ha létezik anomália, az EZ!

Kertész Attila, akarsz beszélni róla?
pistapapa
@Szeparepa-: Ellenzed a szabad vélemény és szólásszabadságot? Akkor most Te rasszista,fasiszta,antiszemita náci vagy?
Szeparepa-
@pistapapa: A bűncselekmény az már nem szólásszabadság barátom... szomorú hogy nem érted és kevered...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.