Szánalmasnak minősítette a horvát miniszterelnök viselkedését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, és kábé elküldte a vérbe a horvátokat, ami a schengeni terveiket illeti.

A tárcavezető közleményében arra reagált, hogy Zoran Milanovic mai beszédében többször élesen bírálta Magyarország migrációs politikáját és azt is mondta, Horvátországban a menekültek kapnak vizet, élelmet és mehetnek, ahova akarnak Magyarországon vagy Szlovénián keresztül, Zágráb nem akarja feltartóztatni őket.

Szijjártó Péter értékelése szerint azután, hogy mindössze egyetlen nap alatt összeomlott a horvát bevándorlóellátó rendszer, Milanovics még mindig Magyarország hazug és méltatlan támadásával tölti idejét, alaptalan rágalmakat megfogalmazva.

"Talán inkább választ kellene adnia arra, hogy mit rontott el a bevándorlók érkezésére való felkészülés során, és hogy miért nem tudja Horvátország egyetlen nap után ellátni a bevándorlókat"

– vetette fel, kiemelve: Horvátország megbukott a schengeni teszten, bebizonyosodott, hogy még hosszú évekre van szükségük a sikeres felkészüléshez.

Szijjártó szerint Horvátország az uniós jogszabályok betartása helyett illegális határátlépésre, vagyis bűncselekmény elkövetésére buzdít államilag több ezer embert. Ez nem európai viselkedés – mondotta.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Peti! Egyszer már szánalmazhatnád, hogy ilyen diktatúrát építő főnököd van.Én a helyedben kikérném tapasz külügyesek véleményét, tapasztalatát. Mert sajnos ez a feladat meghaladja a Te szintedet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
@magyarbakancs: Az Ecserin vásárolt diploma ennyit ér. Otthon meg a tesójától nem tanult semmit, mert az röfögött.
magyarbakancs
@Bercifiu: Feltételezem,hogy megküzdőt a diplomáért és nem vette a piacon.
Az a probléma egy régi magyar közmondás jut eszembe ezen típusú emberekről"A szar felkerül a polcra elfelejtette,hogy ki volt".
Bercifiu
@magyarbakancs: Ha megküzdött volna, meg is becsülné, s nem beszélne baromságokat, nem hazudna, nem lopna.
Lepényleső
Most hallom először,hogy a miénk meg remekül működik,bár akkor működne valójában,ha nem hallanánk róla úton-útfélen.
amaramaistanna
@amaramaistanna: Lemaradt a cím:
Konok Péter rövid jelentése lilliputi külügyi szokásokról

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.