Egy romániai, harmadosztályú csapatba, az FK Csíkszeredába fektetett pénzt a magyar kormány, tudósít a Kolozsvaros.ro.

Két éjjeli világítással rendelkező szintetikus pályát építettek nekünk. Négy millió eurós befektetésről van szó, amely infrastrukturális jellegű, elsősorban a fedett lelátó és az éjjeli világítás kiépítése a cél

- nyilatkozta Ilyés Róbert, a csapat edzője.

Stadion. Romániában. Magyar költségvetési forrásból. Bizony.

FRISSÍTÉS: Az eset kapcsán a miniszterelnöki sajtóiroda az alábbi közleményt küldte el szerkesztőségünknek:

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben Magyarország Kormánya nem vásárolt futballklubot Romániában. A Magyar Kormány támogatja a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiát, amelynek létrejötte széleskörű összefogásnak köszönhető, hiszen a beruházáshoz a római katolikus egyház biztosította a telket, a működési költségeket pedig Csíkszereda Megyei Jogú Város és a Bethlen Gábor Alapon keresztül a Nemzetpolitikai Államtitkárság biztosítja. Egy sportlétesítmény pedig nemcsak a profi sportot szolgálja, hanem egyben közösségi tér is. A nemrég átadott csíkszeredai pálya az egyik legjobb példa erre, hiszen a Márton Áron Gimnázium és a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium diákjai, valamint a futballakadémia sportolói közösen használják. Meggyőződésünk, hogy a nemzeti alapon szerveződő sportegyesületek nagyban hozzájárulnak a külhoni magyarság közösségi- és régiós öntudatának, nemzeti identitásának megerősítéséhez, ezért támogatásuk alapvető nemzetpolitikai érdek.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Vett ??? A mi pénzünkböl ???
Azonnali Birósági tárgyalást a gazembernek !!
Honnan vesznek ehhez jogot ?? Nincs a kormányban
valaki, aki azt mondja : - Viktor most elég !!
Milyen szép lett volna ezt az összeget az egészségügynek
adni, az iskoláknak, a nyugdíjasoknak...
Dehát tudjuk ..." a dilibogyó mellékhatása "...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Mint ahogy a mi meggyőződésünk pedig az, hogy a belföldi, még egyszer mondom, BELFÖLDI magyarság támogatása legalább ugyanilyen, ha nem fontosabb lenne.
Akár egészségügyben, oktatásban, gyermek-éhezésben, munkahely létesítésben, hogy a többi apróságról már szó se essék.
Minden részvétem a külhoniaké, de először talán a kerítésen belül kéne élhető országot, lakható, emberi környezetet teremteni. A többi tán ezután is ráérne.
Mindezek a külföldi támogatások ráadásul a belföldiek adójából mennek, úgy , hogy itt is szükség lenne a pénzre.
Végezetül: az pedig, hogy még ráadásul focipályát építenek a pénzből, végképp röhejessé teszi az egészet. És mindezt egy foci-buzi miniszterelnök fantazmagóriája miatt. De marha jó!!!
vonotok
@adrenalink: De amikor az " ellenzék " olyan szerencsétlen, hogy egynapon, két időben szervez tüntetést. Már, hogy az istenben, tudjunk így összefogni. 14-kor Juhász Péter, 15-kor a DK. Ahelyett, hogy együtt tüntetnének.
adrenalink
@vonotok: Ez már megint ékes bizonyítéka annak, hogy az ellenségi pártocskák sem akarnak összefogni. Időnként tartanak egy kis látszattüntetést párszáz, esetleg 1-2 ezer mazopistának, aztán a szavazáskor mi leszünk a hibásak, ha már megint vereséget szenvednek. Nekem már kezd meggyőződésem lenni, hogy jó is ez így nekik. Fizetésük megvan, ötletük semmi, ami van, az is felejthető, oszt jónapot...
vonotok
Lehet, hogy igazad van. De tedd fel magadnak a kérdést, vajon milyen jövő vár az unokáinkra, miben fognak felnőni. Szennyben, mocsokban???
bakegya
EKKORA HÜLYESÉGET -csakkk a felcsutkai teknős csinálhat!!!D
adrenalink
@vonotok: "szennyben, mocsokban" és tedd hozzá, hogy szellemi sötétségben! A még meg nem született unokáinkra talán egy szebb/jobb /nem jobbik!/ jövő várhat, mert a romeltakarítás sem megy egyik napról a másikra. Tanár barátunk 1-2 évvel ezelőtt mondta, hogy a fityisz úgy 20 évvel visszavágta az oktatást. A helyzet azóta csak romlott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.