Nem értek egyet azzal, amit a magyar kormány tesz – mondta a spanyol miniszterelnök az Onda Cero nevű rádiócsatornának adott interjújában kedden, először kommentálva nyilvánosan a magyarországi migrációs intézkedéseket.

Mariano Rajoyt a műsorban arról kérdezték: mi a véleménye a magyar kormány politikájáról, illetve arról, hogy a menekültekkel szemben vízágyút és könnygázt használtak a határon.

"Én ellene vagyok" – jelentette ki a spanyol kormányfő, hangsúlyozva, hogy a menekültválság hatalmas probléma, ugyanakkor életekről és emberi lényekről van szó.

Szerintem a legfontosabb ebben az életben az emberi lény, és az ő alapvető jogai. Az első az élet, a szabadság, és mindaz, amit elismer bármelyik civilizált alkotmány

- fogalmazott.

Igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy mindenki, aki kéri, megkapja-e a menekültstátust Spanyolországban.

"A menedékjog valami olyan, ami az európai civilizáció génjeiben van" – mondta. Hangoztatta, hogy a politikai üldözöttek, és a háború elől menekülők megérdemlik a figyelmet és támogatást.

Mariano Rajoy hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy a nemzetközi közösség megállapodjon és világossá tegye céljait Szíriával kapcsolatban, mert jelenleg csak abban egységesek, hogy elutasítják az Iszlám Államot és a terrorizmust, ugyanakkor vannak hatalmak, amelyek támogatnák Asszad elnököt, és vannak, amelyek nem.

Spanyolország a közös álláspont kialakítása mellett van – jegyezte meg a dél-európai ország miniszterelnöke.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ennek a szegény Szijjártónak egy perc nyugta sincs...
Aki Én
Ennek a szegény Szijjártónak egy perc nyugta sincs...
Rózsika Hatházi
Legyen a neve ezután, Don Quijote, vagy Sziszifusz. Még a végén megsajnálom. :)))
sünike
Van még olyan ország, aki esetleg jót is mond rólunk? Mit mondanak erre a baráti országok: Észak-Korea, Azerbajdzsán és Fehéroroszország? (Na meg a ruszkik?)
Gedeon74
Kétszínű. Mondhatnám hazug. Ez nem fog beljebb vinni a probléma megoldásában.

Érdemes megnézni a Vice dokumentumfilmjét. Mindjárt Spanyolországgal indít:
www.youtube.com/watch?t=2&v=OmqOlxNQABI
világlátó
Egy dolog azért biztos ebben az óriási bizonytalanságban - szerintem.Az, hogy Európa nemzetállamai kimutatták valódi énjüket. Helyesbítek, a nemzetállamok kormányai.
A miénkről eleve tudtuk, hogy első a belpolitikai cél, a második bármi más is lehet, bár egy átütő javaslatcsomag a magyar miniszterelnöktől akár európai " győzelmet " is hozhat neki, annyi megaláztatás után, amit Brüsszelben kapott.
Ha még egy biztosnak mondható tényről is beszélhetünk az pedig az alap probléma pontos meghatározásának a kínos kerülése.Az alap probléma a szíriai, iraki és a többi háborúzó országok helyzete az oroszok és az amerikaiak / valamint KÍNA / szembenállása
árnyékában.Európa súlyos árat kell fizessen az általa ( IS )okozott károkért. Oroszország Krim- i és ukrajnai agressziója is, az előbb említett arab félszigeti, É.-Afrikai országok az Arab Tavasz nevű változásokig valamilyen békéje, békésnek mondható állapota felborítása is mind az európai és az amerikai rossz politika következménye. Hiába a G20-ak, a világszervezetek, a világ egyházai erőfeszítése, ha a " világ újrafelosztása " nyílt és rejtett manőverei mégis bekövetkezhetnek. Oroszország " elfoglalja " Szíriát, majd átzavarja az
ISIS. - t a szomszédba.Ebben a megtorpant Kína, olajéhsége miatt támogatja majd titokban.Ezt megakadályozni már csak súlyos engedmények árán tudja majd az USA.
Európa pedig mindaddig el kell lássa a menekülteket, méghozzá nagyon emberségesen, mert különben a terror kifejlődésével kell számoljon.
Az emberséggel már gond van, mert sok a manipulált gyűlölet, az elutasítás, a kirekesztés, már azokkal szemben is, akik nem most, hanem évekkel ezelőtt telepedett le nálunk is.
Terjed a híresztelés a menekültek pénzügyi támogatásáról, az ISIS pénzekről, Soros adományairól, stb. Olvashattuk a " azért vagyunk mi szegények, mert ti gazdagok vagytok ! " kinyilatkozásokról, stb. Jelentős a gyűlöletkeltés, a félelem terjesztés, ebből csak baj származik. Európa pedig tétovázik, vár, hibát hibára halmozva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.