A migrációs válság kezelését célzó hatpontos javaslatcsomaggal érkezik az Európai Tanács szerda esti rendkívüli ülésére, Brüsszelbe Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő szerda kora délután a bajorországi Banz kolostorban (Kloster Banz) ismertette javaslatait, miután részt vett a német konzervatív CSU tartományi törvényhozási frakciójának tanácskozásán.

A magyar miniszterelnök javaslatai között szerepel a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni. Emellett kezdeményezi a menekültek és a gazdasági bevándorlók szétválasztását még a schengeni övezeten kívül, valamint a biztonságosnak tekintett országok listájának európai szintű meghatározását.

Negyedik javaslata, hogy új pénzügyi források érdekében minden tagállam növelje meg egy százalékkal befizetését és csökkentsenek minden kiadást egy százalékkal. Ez hárommilliárd eurót jelent egyszázalékonként – ismertette.

Indítványozta továbbá kiemelt partnerség kialakítását azokkal az államokkal, amelyek nélkül nem lehet kezelni a helyzetet, külön megemlítette Törökországot és Oroszországot.

Orbán Viktor végül úgynevezett világkvóták létrehozását javasolta, vagyis hogy az egész világot vonják be a menekültválság kezelésébe.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Tisztelhetetlen miniszterelnök "úr"! A negyedik javaslatra volna pár kérdésem. A "minden tagállam csökkentse a kiadásait", hogy értelmezzük? Az állami cégek vezetőinek nem lesz 5 milla a havi fizetése? Mo. nem vesz több x-edik osztályú focicsapatot 4 millió euróért? Nem épít több stadiont? Nem létesít még több miniszterelnöki, kancelláriás biszbaszt, növelvén a láblógatós, herevakaró állami apparátust?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszúrt rittberger
Hát kb. ebben ki is merül a politikája: mindig bemondani valami még nagyobbat.

Ha pl. az EU javasolta volna a világkvótát, akkor ő most univerzum-kvótával jött volna elő. Vigyük a szíreket a Marsra!
tökölődő
@Horizont: Így néz ki egy másnapos miniszterelnök . Ha én ma így mentem volna be dolgozni, még a portán se jutottam volna túl. Kibasztak volna már a bejárat előtt. De neki szabad...
silber13
@Horizont: Na hallod! Az enyém is ilyen lenne, ha a szivem csücske foci csapatomat egy 3.osztálybéli kis csapat így megalázza! Mert rúghattak volna többet is a dicső Akadémiásoknak.
bencemacska
@silber13: Van, aki a tudást előbbre helyezi, mint az akadémia atyját???
Ejnye, ejnye ennek rossz vége lesz.-:))))
Desischado
Engem elkeserít, hogy egy ilyen agyhalott ül a miniszterelnöki székben! Meddig még, könyörgöm???
mate03
@Desischado: Amíg ilyen csizmás kandúrok,ordas farkasoknak,nem nő be a fejük lágya!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.