A horvát-magyar kétoldalú viszonynak kiválónak kellene lennie ahhoz képest, hogy az elmúlt időszakban mennyi energiát fektettünk bele – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök horvát újságíróknak csütörtökön Brüsszelben.

Sokat tettünk azért, hogy a kapcsolatok kiválóak legyenek, az a sok erőfeszítés olyan érték, amelyhez méltónak kellene lennünk – mondta rövid nyilatkozatában a horvát sajtó beszámolói szerint.

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök a Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója előtt a sajtónak még úgy nyilatkozott, hogy "a magyar kerítést le kell rombolni". Újságírói kérdésre, ezt közölte-e Orbán Viktor miniszterelnökkel is, úgy válaszolt, hogy nem, mert magyar tulajdonról van szó, de továbbra is hibás lépésnek tartja.

Zoran Milanovic elmondta, hogy sokat beszélgetett a magyar miniszterelnökkel, aki szerinte nagyon érdekes beszélgetőpartner. "Orbán hajtogatja a magáét, de igazából nem tudott meggyőzni" – mondta. Hozzátette: számára fontos, hogy ne rontsanak tovább a két ország viszonyán, amely az utolsó 25 évben – az Ina horvát olajipari vállalat körül kialakult ellentéteket leszámítva – jó volt.

"Magyarország "OK" volt Horvátországgal" – szögezte le brüsszeli nyilatkozatában. Végül megjegyezte: "Megmondtam neki, hogy az én nevemben nem kell megvédenie a kereszténységet, nem kell, köszönöm".

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Foglalkozzon inkább az általuk lerakott taposóaknákkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
@világlátó: Nem Hágába kellett volna mindenkit kiközvetíteni, hanem az aknamezőkön fel-alá sétáltatgatni mindenegyes háborús bűnöst. Srebrenicában részt vett rácok több ezren voltak például. Gyorsan meglennének az esetleges tervrajzok, vagy hirtelen rendkívüli emlékező tehetségről tennének tanúbizonyságot a drága jó jugoszláv partizánok.
Feraj49
Persze,hogy lebontaná,nehogy feléjük menjenek !
világlátó
@Fradigege: Talán még most sem késő előkaparni néhány gyalázatost. De azt hiszem ez már nem fog menni.
nemkati
Bontsák csak le, én megadom az engedélyt, mint a "mi, magyar emberek" egyike, akinek szintén benne van a pénze a kerítésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.