Repeszdarabbal a homlokában jött a világra egy kisbaba a háború dúlta Aleppó szíriai városban. A találat még anyja méhében érte, aki három másik gyermekével együtt sérült meg egy légitámadás során.

A CNN beszámolója szerint a szíriai család tagjai vélhetően a kormányerők bombázása során sebesültek meg szeptember 18-án, amikor a város lakónegyedében sok otthon dőlt romba. A kilenc hónapos várandós anyát, Amirát számos sérüléssel szállították egy aleppói kórházba könnyebben sérült három gyermekével együtt.

A várandós asszony hasán is vérző seb volt, ezért azonnal császármetszést hajtottak végre rajta az orvosok. Megdöbbenésükre az újszülött bal szeme fölött a homlokába fúródva egy repeszdarabot találtak. A repeszdarabot eltávolították, és az Amelnek, vagyis Reménynek elnevezett kisbaba a jelentés szerint már jól van.

Nem tudjuk, hogy a kislány mentette meg anyját a repesztől vagy az anya mentette meg a kisbabát, de az világos, hogy a sátáni rezsim mindkettejüket megpróbálta megölni

- mondta egy orvos a CNN-nek.

Még meg sem született, de már célpont lett. Ilyen időket élünk. Remélem, jobb jövő vár rá

- nyilatkozta Mohammed Tabbaa, a kislányt megoperáló sebészcsoport egy tagja.

A CNN szerint Amel története tragikusan illusztrálja a háború sok tízezernyi áldozatának sorsát, amely milliókat késztet menekülésre. Miközben az európai vezetők azzal foglalkoznak, hogy a beáramló bevándorlók és menekültek átlépik a határaikat, Amel története magyarázattal szolgál arra, hogy miért zajlik ez a tömeges migráció – fűzte hozzá a hírportál.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
igen, ezt értem..és sajnálom...
..de egyből a propagandagépezet része is lett...

az is biztos, hogy az elmúlt időben mindig előkerülnek a gyerekek, amikor az egész világ figyelmét akarjuk felkelteni...többnyire bűntudatot keltve bennük..

pl.. és már is van egy kis kiegészítés:

" Miközben az európai vezetők azzal foglalkoznak, hogy a beáramló bevándorlók és menekültek átlépik a határaikat"

..ugyan ez volt a tengerbe fulladt kisgyerek esetében is...(őt is sajnálom)

..de már másnap megnyíltak a kapuk európába a bevándorlóknak...

utoljára, de nem utolsó sorban: Volt egy elhíresült "bekapcsolva maradt a kamera" című történet. Miután lementek a tudósítások, a "halott" kisgyerek felkelt a hordágyról...de egy kamera bekapcsolva maradt..és végig felvette...
csa-csa
@Strong: ..."másnap megnyíltak a kapuk európába a bevándorlóknak..."
így van! a propaganda elérte célját.
Eriksson
Akárhogy is szánakozunk egy-egy gyerek sorsán, akiknek felelős döntést kell hozniuk országok, népek millióinak jövőjéről, sorsáról, ilyen érzelmi zsarolásnak nem engedhetnek.
lópicigáspár
Valószínűen megmentette az anyja életét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.