Az európai (kis)polgár, de a nagy is, tudja, hol van a határ, ameddig a hitelkártyája limitje és közvetlen környezete szigorúan vett érdeke megengedi, hogy erkölcsös legyen. Angela Merkelt a szőnyeg szélére állították pártja parlamenti frakciójában, mert a képviselőtársai aggódnak a feltartóztathatatlannak tűnő menekültáradat kezelése miatt. Csak mellesleg jegyzem meg halkan, hogy Németország ebben sem hasonlít Magyarországra, ahol a frakciót a kormányfő szokta volt a szőnyeg szélére állítani, ahol nem a miniszterelnök felel a saját párfrakciójának, hanem pont fordítva, a frakció, a képviselők ugrálnak úgy, ahogy Orbán Viktor fütyül.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Laila
Nagyon erkölcstelen dolog ezt erkölcs és számító érdekek ellentétére szétbontani!

Mintha a menekültek befogadása a szív tiszta parancsa, csupa erkölcsös jóság lenne, - pedig hát ott is van számító érdek bőven. A menekültekre számítanak, hogy majd pótolják a meg nem született európai gyerekeket és biztosítják munkájukkal a mai aktív korosztály jólétét öregkorukban. Mi ez, ha nem anyagi érdek? Mi ez, ha nem számító érdek?
Számító érdek mindkét oldalon van. Csupán a nézőpont más.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.