Nem hivatalos információk szerint a horvát hatóságok a letenyei határra is szállítanak migránsokat – jelentette a Hina horvát hírügynökség szombaton.

Ranko Ostojic horvát belügyminiszter az opatováci sátortáborban újságíróknak elmondta: a kelet-szlavóniai Tovarnikból délelőtt elindult egy 1800 főt szállító vonat Csáktornyára (Cakovec), ahonnét hatszáz főt autóbuszokkal szállítanak el a macelji és muraszerdahelyi (Mursko Sredisce) közúti határátkelőkre, míg a többiek vonattal teszik meg az utat a muraszerdahalyi vasútállomásig.

A miniszter megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a szlovén hatóságok reggel nyolc órakor Horvátország irányából háromszáz menedékérőt engedtek át a macelji és háromszázat a muraszerdahelyi határátkelőkön.

Jelenleg 600 illegális bevándorló tartózkodik Bapska környékén, ahol éjszaka a rendőrség lezárta a zöldhatárt az "új ütemezés átszervezése" miatt – mondta a tárcavezető.

Ostojic arról is tájékoztatott, hogy szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta 188 ezer 700 illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt, az opatováci befogadóállomáson pedig jelenleg hatszázan tartózkodnak.

A Hina horvát hírügynökség nem hivatalos forrásokra hivatkozva közölte: a horvát hatóságoknak szándékában áll Csáktornyáról autóbuszokkal 600 migránst elszállítani a Gorican-Letenye határra is, vagyis Magyarország felé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.