Veszélybe került a közrend Németországban a menekülthullám miatt, ezért "meg kell húzni a vészféket" és kerítést kell építeni a határra – mondta a német rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke a Welt am Sonntag című hetilapnak.

Rainer Wendt a vasárnaponként megjelenő lap új számában megjelent nyilatkozatában kiemelte: ha a döntéshozók komolyan gondolják a – szeptember 13-án ideiglenesen visszaállított – határellenőrzést, akkor kerítést kell építeni a határon, és a tervezett tranzitzónák sem működhetnek hatékonyan, ha nyitva áll a zöldhatár. A műszaki zár kialakítása láncreakciót indítana el, "végül Ausztria is kerítést építene a szlovén határon", Németországnak pedig "pontosan erre a hatásra" van szüksége – mondta a szakszervezeti vezető a vasárnapi lapnak.

Szerinte nem lehet már tovább kürtölni a világba azt az üzenetet, hogy "jöjjön mindenki hozzánk", mert a menekülthullám veszélybe sodorta Németországot. "Hazánk belbiztonsága veszélyben forog, társadalmi nyugtalanság kitörése előtt állunk. Valakinek meg kell húznia a vészféket, és ez csakis Angela Merkel lehet" – mondta a rendőrszakszervezet elnöke.

Angela Merkel kancellár és kormánya nem kíván kerítést építtetni a határra, és a konzervatívokkal kormányzó szociáldemokraták (SPD) ellenkezése miatt az sem biztos, hogy bevezetik a tranzitzónák intézményét. A kancellár több nyilatkozatában kifejtette, hogy szerinte a határkerítés nem tartóztatja fel, legfeljebb más utakra tereli a menedékkérőket, ezért a határzár csak látszatmegoldás, amelyről hamar kiderülne, hogy nem működik, és így csak tovább erősödne a társadalmi elégedetlenség.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Bercifiu: Ismet egy ujabb Nostrodamus! Josolgatni evekre elöre, külfödre tudsz? Akkor miert NEM nyertel mar eddig a lotton, magadnak nem tudsz valamit megjosolni a jövö hetre? Inkabb arrol josolgass, mi lesz MO-gal, ha a haracsolo Orban-banda meg evelkig fosztogatja az orszagot, emeli az adokat, a külföldet a magyarok ellen hergeli, aztan nehany ev mulva lebukik? En nem josolgatok, te se tedd, kössünk fogadast, aztan 10 ev mulva meglatjuk kinek lett igaza. Ha nem teszed, akkor csak egy szajhös vagy, akinek semmi sem draga, addig amig nincs következmenye...
teuton
@Freewolf: Kit ertesz MINDENKI alatt? Olvastad vagy hallottad mit kapott Orban Brüsszelkben a kerites miatt? Ö azt ballitja, feleredmenyt ert el, valojaban semmit! Senki nem tamogatta semmiben, söt hatalmas politikai sallerokat kapott! Es fog meg tovabbra is kapni, lasd kvota! Azonkivül a nemet hatar nem lezarhato, csak az ellönörzes vezethetö be IDEIGLENESEN, EU hozzajarulassal, max. 3 honapra. Mert az EU-ban vannak törvenyek, nem ugy, mint egy illeberalis diktaturaban! Es a menekültügyben mar többfele vizsgalat folyik MO ellen, aminek a vegen kemeny büntetesek lesznek, amiket a TE adodbol is kell aztan kifizetni, mint minden eddigi mas elmarasztalasban...
Freewolf
@teuton: Olyan nácikkal, mint te, mit vitatkozzak? Látom, az agyhalál után is van élet! Ez van Oberführerem!
Butautáló
@teuton: Ezt a semmitmondó hírt csak pont az ilyeneknek tették ide! Hadd örüljenek...a semminek!
teuton
@Freewolf: Hozod a szokasos szinvonalad amit mar megszokhattunk töled. A masik sertegetese, mindenfele teny emlitese nelkül. Neked mindegy mi a hir, a temahoz ugysem tudsz erdemben hozzaszolni, mert semmit nem tudsz, csak a kormanypropagandat szajkozod, a lenyeg pedig a masik, Europa es az ellenzek sertegetese. Szanalmas vagy...
Eriksson
Mindig is úgy volt, hogy van akiknek demokrati, másoknak kuss (by Hofi). Ezt a módszert ezen a fórumon is igen sokan folyamatosan alkalmazzák jellemzően olyanok, akik a szólásszabadság jogáért tüntetnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.