Tizennégy szíriai, iraki és iráni migránst, köztük három gyermeket és csecsemőt találtak pénteken egy lengyel hűtőkocsiban, az észak-franciaországi Calais közelében, az autópályán – közölte a helyi prefektúra. A migránsok enyhébb szénmonoxid-mérgezést szenvedtek.

"Öt férfi, öt nő, valamint három, 7 és 10 év közötti gyermek és egy 15 hónapos csecsemő" volt a lengyel rendszámú kamionban, amelyet péntek reggel találtak meg az autópályán, a Setques-i felhajtónál, harminc kilométerre a Calais-i kikötőtől.

A migránsok enyhébb szénmonoxid-mérgezést szenvedtek, ezért a környék kórházaiba vitték őket. Egyikük állapota sem életveszélyes.

Calais kikötővárosában és környékén a friss adatok szerint mintegy 6 ezer külföldi, elsősorban kelet-afrikai, afganisztáni, iraki és szíriai él egy illegálisan felállított, de a hatóságok által megtűrt sátortáborban a város volt szeméttelepén, arra várva, hogy a La Manche-csatorna alatti alagúton áthaladó vonatokra felkapaszkodva, illetve a csatornát átszelő kompokon elbújva átjusson a túlsó partra. A szigorú francia bevándorlási politika miatt ugyanis a migránsok között az a vélekedés terjedt el, hogy Nagy-Britannia szívesebben fogadja be a menekülteket, mint Franciaország.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Kár, őrült nagy szükségeígy 14 analfabétával több lesz Angliában.
fekete
Nehezen jutnak mar be Angliaba.Calaison keresztul. A BBC szerint jo honapja,sok elmebeteg
ra akart ugorni a, Euro Railre,mely tobb mint 150-km el megy.pa'ran meg is haltak,majd az
Angolok tobb keritest tetettek fel,hogy ne tudjanak bejutni a vasuthoz.Hogy a Lengyel ketyaszolokat elkaptak a huto autoval!.Ezek mindig is ebol,eltek a ketyaszolasbol,Emlekszem ra,mikor lepedoket es vankosokat arultak B.Pesten,majd a rendorok elkisertek oket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.