Az új kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau beiktatásakor nagy meglepetést okozott azzal, hogy a kormánypozíciók felére nőket nevezett ki. Ráadásul a női ügyekkel foglalkozó minisztériumot mostantól egy magyar származású politikusnő, Patty Hajdu (Patricia A. Hajdu) vezeti majd – írj a lemon.hu.

Kanadáig kell mennie egy magyar nőnek, hogy miniszter lehessen

Trudeau kormány nemcsak azért érdekes, mert a 30 pozícióból 15-öt nők töltenek be, hanem azért is, mert a tárcavezetők között van kanadai őslakos (inuit), két turbánt viselő indiai származású kormánytag, illetve egy kerekesszékes politikus.

Amikor megkérdezték az új miniszterelnököt, hogy miért fontos számára, hogy kormánya paritásos legyen (azaz egyenlő arányban szerepeljenek benne férfiak és nők), egyszerűen annyit válaszolt: "mert 2015-öt írunk".

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Freewolf: Tehat szerinted az, aki no es /vagy kerekesszekes, az kizarolag hulye lehet... Viszont a magyar, tokig maszkulin kurmany az mindenhez ert... Jo ezt tudni...
Nekem meg a kobor farkasokrol van meg a velemenyem, meg azokrol a kanokrol, akik Londonba jarnak dugni, allami penzen...Van viszont szelesgaborunk, aki kikapcsolja a gravitaciot, pataky attilank, aki a sok UFO-latogatastol mar elfelejtett zenelni is, es a lezartkupaku tavcsobe nezo kerekfeju ex-honvedore is nagyon buszkek lehetunk. Peldakepunk tovabba orosz ur, az erpataki Shakespeare a performansz-aival, tovabba kupakgyujto kosa ur is... De l.simont se hagyjuk ki,. mert igy nem felejthetjuk, hogy este gaz van, mert nincs villany a napelemekbol. smittpaja bacsi a masik buszkesegunk, aki masolassal doktoral, aztan a kenyszerlemondasa utan megse teljesiti a Mamajanak tett igeretet, hogy megmutassa neki, megiscsak doktor lett az o pajacskaja,... Vakkomondoros reszeges jozsi is peldakep a vezetesre, lam, Teriket is milyen szepen vezetgeti...
Igazad van, erre a gyonyoru farokvezerelt himsovinisztakbol allo tablora legyel is nagyon buszke... Ha lehet, en nem vagyok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@eugen4402: Persze, hogy szabadon elnek, de a vado"r allandoan ott cirkal, es nagyon-nagyon megjarja az, aki megprobalja akar csak megsimogatni is. (Nem lovi le a vado"r, csak azonnal kiszedi azt a valakit, letartoztathatja, ha turista, akkor penzbirsagot, es gyorsitott eljarassal kiutasitast is kaphat "ajandekul" a viselkedeseert is... Ezek az allatkak (meg a tobbi kihalofelben levo is) felmerhetetlen erteket jelentenek, penzben nem is fejezheto ki. )
Freewolf
@karma1: Senkivel nincs problémám, ha rátermettség alapján választják. Roosevelt is mozgáskorlátozott volt és Amerika mégis őt választotta. Akkor ott ő volt a legrátermettebb és nem azt nézték, hogy valami dalia legyen az elnök.
Azt mondom, ez működik, de ha a nemi és egyéb szempontok dominálnak, na ott baj van!
verőce21
@karma1: (11:26) Két éve még nem lehetett bemenni Christchurch belvárosába, körbe volt kordonozva, idegent pedig pláne nem engedtek be. Idén már látogatható volt, de még mindig sok a romos épület. A Székesegyház helyreállításán még mindig csak a vita folyt.
Az igazán menő hely a déli-szigeten most Akaroa, ott horgonyoznak le már évek óta az összes óceánjáró kirándulóhajók az öbölben. Nagyon jó forgalmat hoznak.

De, hogy második legjobb hely-e Új-Zéland? Attól függ, mit keresel, nyugalmat? Én sokkal szívesebben költöznék Kanadába, gazdagabb, jobb az eü. ellátás, az angol nyelvű területeken hihetetlen olajgazdagság van, jobb munkalehetőségek, félelmetes építési láz.
justhpeter
Mindenhol, ahol még nem jártam ott van a legjobb hely, mert az ittenit már ismerem, ezzel szemben már illúzióim sincsenek.
karma1
@verőce21: Jartam en is Kanadaban, Torontoban, haaaat, tudod, en mar nem akarnek nagyvarosban elni, masok fazekaba belenezegetni, meteres havakban jarni, vagy eppen a ho altal lelassult eletformaban elni. A mindenhol szaladgalo mokusok aranyosak, az eu ellatasukrol nem kellett meggyozodnom - szerencsere. (A mienk egyre jobb, meg errefele a ritkan lakott teruletek fele is) . Gyere Queenstownba, en nem szeretem Christchurch-ot, unalmas, lapos, valoban a szekesegyhaz volt csak a latvanyossag, amit egyszer mar a multban ujjaepitettek, most is az eredeti formajaert lobbiznak, de az nagyon sulyos milliardokba kerulne, kidobott penz lenne,A CBD -be valoban nem lehetett bemenni, akkora volt a kar, es igy az epitok akadalyoztatas nelkul dolgozhattak. En mar csak megmaradok itt, hatarok nelkul, elvezve a falusi elet minden oromet..:o))) (Tudnek Neked mutatni itt olyan helyeket, amikrol nem beszelnek a katalogusok, es a szemed-szad tatva maradna, az tuti... Eloben latni a nativ allatokat, novenyeket, NEM allatkertben...Ez annyira emberi lepteku...:o)))
Csizmás Kond
Natehát azért kell változatos legyen egy kormány mert 2015-öt írunk...vazze...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.