Újra mintegy 10 ezer migráns tart Szerbiából Horvátországba. Az utóbbi néhány napban csökkent a számuk, mivel a görög komphajók személyzetének sztrájkja miatt a migránsok nem tudtak Leszboszról a szárazföldre jutni – közölte a horvát sajtó a hét végén.

A zágrábi belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta Horvátországban több mint 335 ezer migránst regisztráltak, nagy többségük illegálisan lépte át a szerb-horvát határt, többnyire Bapska körzetében. A horvát hatóságok a hét közepétől már vonattal, a szerbiai Sidről közvetlenül a horvátországi Bródba (Slavonski Brod), majd néhány órán belül már a szlovéniai Dobovára szállítják a migránsokat.

A 24sata című horvát napilap szerint emiatt Szlovéniában feltorlódnak a migránsok, mert Ausztria csak fokozatosan, kisebb csoportokban engedi be őket területére.

A lap arról is írt, hogy az illegális bevándorlók egyre türelmetlenebbek, így szombat délután a brezicei befogadóállomáson kisebb összetűzés tört ki közöttük.

A Slovenske Novice szlovén hírportál beszámolója szerint a migránsok azokkal a vaságyakkal ütötték egymást, amelyeket a sátrakban helyeztek el a hatóságok. Egy migránst meg is késeltek a társai, de nem volt súlyos a sérülése – írta a portál. A sérültet kórházba szállították, és elfogták a késelőt is, aki az éjszakát börtönben töltötte; gyorsított eljárásban bíróság elé állítják. A rendbontást könnygázspray-vel és kutyákkal oszlatták szét a szlovén rohamrendőrök.

Szlovéniában – a legfrissebb ljubljanai adatok szerint – október közepe óta 160 889 ezer illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Hétfőn 8568, kedden 5591, szerdán 7693, csütörtökön 5426, pénteken 6 655, szombaton 1716, vasárnap 6 óráig pedig újabb 1002 migráns lépte át a horvát-szlovén határt.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Egyre türelmetlenebbek.

Hm.
Időre ,időpontra kell megjelenniük?
Csak nem hadművelet kezdetére kell sietniük?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
"Újra mintegy 10 ezer migráns tart Szerbiából Horvátországba. Az utóbbi néhány napban csökkent a számuk, mivel a görög komphajók személyzetének sztrájkja miatt a migránsok nem tudtak Leszboszról a szárazföldre jutni – közölte a horvát sajtó a hét végén."

Ezt már a legelején is tudta az EU.
Ha nincs szállítás, akkor nincsenek migránsok.
kamazuka
@Nyuszicsibe: Csak nem a Raul fiát néznék meg?
izo
Ettől ment meg minket a kerítésünk!
Fradigege
Mi vagyunk a hibásak úgyis. Várjunk csak! Sztrájk miatt megrekedt a migráció? Ez hallatlan. Micsoda ronda dolog ez a sztrájk.
verőce21
Most a nyugat is megkapja a maga cigányait. :)
De kecskepásztort egyet sem keresnek.
katalin70
@verőce21: De attól a mieink maradnak...:'(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.