Soros György ismét kifejtette álláspontját a menekültválság kérdésében: szerinte Európa aligha képes egy milliónál több embert befogadni, és az is csak önkéntes alapon lehetséges – írta meg a Wall Street Journal.

Soros úgy véli, a kötelező kvóta ötlete ellentétes az EU jogi szabályozásával, valamint a vonatkozó nemzetközi egyezménnyel. Arról is beszélt, hogy felfogását, amit az általa működtetett Nyílt Társadalom Alapítvány is képvisel, sokan ellenzik a világban, de ők kiállnak elveik mellett. Különösen Magyarországon, ahol nézetei szöges ellentétben állnak a kormány véleményével, ami miatt Orbán Viktor támadást indított nézeteik ellen.

Az amerikai üzletember szerint az EU-nak össze kéne fognia Törökországgal, illetve jóval több pénzzel támogatni őket, miután a legtöbb menekült az országon keresztül érkezik. Hasonló megállapodásra van szükség Libanonnal és Jordániával. 

Soros arra is kitér: a hatóságok még nem ismerték fel a menekültkrízis valódi költségét, amely szerinte 10 milliárd euró lenne évente. Ennek egyik oka az, hogy nem tudják, honnan szerezhetnének rá pénzt.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nem tudom, egy hete még mintha nem egészen ezt olvastam volna ki az öregtől..

Na de sebaj, nem az hal meg aki koros hanem az aki a Soros.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
Nem kedvelem Sorost, de igaza van! Ezt meg kell fékezni, bármilyen áron. Azonnal visszatoloncolni mindet és a határokast fegyverrel megvédeni. Nincs más esélyünk!
Peller Anikó
Nem tudom, egy hete még mintha nem egészen ezt olvastam volna ki az öregtől..

Na de sebaj, nem az hal meg aki koros hanem az aki a Soros.
perfekt
@Freewolf: bocs--szerinted van erő ami félmillió embert visszajuttat hazájába?A másik Soros négy napja még jótállt a migránsok Európába való befogadásáért.Most már romlott a biznisz.vagy mi van?
Lackó50
Most is azt mondogatja, hogy ez mocsok sok pénzbe kerül és az EU nem tudja honnan vegye elő ezt az összeget. Majd ő segít rajtunk jó kamatért szívesen ad kölcsönt az EU-nak. Mindig is erre ment ki a játék, hogy mivel lehet az EU-t gazdasági függésbe rángatni. Ha már nem vagyunk hajlandók befogadni, akkor segítsük a törököket. A lényeg, hogy gazdaságilag megroggyanjon az EU.
keresztapa
Az EU vezetése tökéletes hamisítvány, mindenki tudja, hogy amit cselekszik az rossz, de ragaszkodása a rosszhoz már orvosi eset, a rossz az akkor is az, ha jónak van minősítve a hamisító által..Sorost meg elérte a gyógyulási folyamat rádöbbent, hogy ha folyást enged az iszlámosítás gyorsulásának veszélybe kerül hosszú léte ami már nagyon terhes EU számára.
kutyahűség
És mégis mit ajánl helyette? Mindenkit lőjenek le vagy tegyék a németek nyakába, a többi EU-s tagállam pedig röhögjön a markába? Sorosnak is annyi esze van, amiennyi látszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.