Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet vállalta magára a Párizsban elkövetett merényleteket szombaton nyilvánosságra hozott hivatalos közleményében.

Az arab és francia nyelven, francia keltezéssel kiadott dokumentum szerint a "kalifátus" nyolc harcosa robbanó mellényekkel és gépfegyverekkel felszerelkezve hajtotta végre a támadásokat különböző helyszíneken a francia főváros szívében. Párizst a "feslettség és bűn fővárosának", valamint az "európai keresztesek zászlósának" nevezték a közleményben.

Az "alapos tanulmányozás után kiválasztott" célpontok közül megnevezték a Stade de France stadiont, ahol a támadás alatt a "francia és német keresztesek csapatainak mérkőzése folyt, Franciaország félkegyelműjének, Francois Hollande-nak a jelenlétében". A tetthelyek között említették a Bataclan rendezvénytermet, ahol a szöveg szerint "a bálványimádók százai gyűltek össze az erkölcstelenség és fajtalanság báljára".

Ugyancsak megnevezték Párizs tizedik, tizenegyedik és tizennyolcadik kerületeit, amelyekben egy időben hajtottak végre támadásokat.

Az öngyilkos merénylőkről szólva a dzsihadisták arra kérték Istent, "fogadja be őket a vértanúk közé, és minket is küldjön utánuk".

"Tudja meg Franciaország, és mindenki, aki ugyanazon az ösvényen jár mint ők, hogy továbbra is a lista élén maradnak az Iszlám Állam célpontjai között. A halál bűze mindaddig nem hagyja el orrukat, ameddig a keresztes hadjárat élén haladnak" – áll a közleményben.

"Sértegetni merészeltétek (Mohamed) prófétánkat, büszkélkedtetek az iszlám ellen Franciaországban viselt háborútokkal és a kalifátus földjén élő muzulmánok ellen repülőgépeitekkel végrehajtott csapásaitokkal, amelyekből semmilyen hasznot nem húztatok Párizs bűzös utcáin és sikátoraiban".

"Ez a támadás csupán az első zápor és egyben figyelmeztetés volt azok számára, akik (egyáltalán) hajlandóak arra, hogy levonják a tanulságot" ebből a leckéből – áll a dzsihadista szervezet közleményének végén.

Ugyanakkor a Le Figaro szerint hibás lehet a közlemény, ugyanis bár azt írták benne, hogy a szervezet örül, hogy a X. XI. és XVIII. kerületben elérték a céljukat, valójában a XVIII. kerületben nem volt semmilyen támadás.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Sajnos ebből világháború lesz !! :-(
Csizmás Kond
...na nézz oda, kimaradt egy támadás, és még fel is róják...
dömdödöm
Véget kell vetni az amerikai másfél évtizedes xarakodásnak . !!!
Be kell menni nagy erőkkel és piszkosul odapörkölni nekik .
Nincs tovább szarakodás , mi más ha nem ez a végső bizonyíték hogy mindenre képesek
bárhol a világon nem kimélve ártatlan embereket . :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Game Over !
Hol kell jelentkezni ?
Lepényleső
Gyakorlatilag az egész világ az"Iszlám Állam"ellen van. Akkor mitől életképes? Csak nem
hazudik valaki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.