A párizsi prefektúra szombaton ismételten arra kérte a párizsiakat, hogy amennyiben lehetséges, ne hagyják el a lakhelyeiket az előző esti, legalább 128 áldozatot követelő merényleteket után. A hatóságok ugyanakkor nem tiltották meg a városban a közlekedést, a véradó helyeken pedig délre hatalmas sorok alakultak ki.

A péntek este kihirdetett rendkívüli állapot részenként gyülekezési tilalom van érvényben Párizsban és a főváros környéki három megyében szombat déltől legalább jövő csütörtök délig. Ennek ellenére a véradó helyeken hatalmas sorok alakultak ki. A Le Monde című napilap tudósítása szerint a véradó helyek túlterheltek, az embereknek legalább öt órát kell várakozniuk, hogy sorra kerüljenek, de senki nem megy el.

Az embereknek szükségük van az együttlétre. Nagyon sok fiatal jön, miután a véradási kérés nyilvános lett a Facebookon

- írta a lap internetes oldalán.

A francia véradó szolgálat vezetője hivatalosan is megerősítette, hogy az Ile-de-France régióban valamennyi véradó központ le van terhelve, olyan sokan érkeztek a felhívást követően.

Az üzletek, éttermek, kávéházak és a mozik is kinyitottak szombaton, a múzeumok viszont zárva tartanak és a sporteseményeket is elhalasztották Párizsban.

"A kulturális közintézmények az Ile-de-France régióban ma zárva tartanak" – közölte a kulturális tárca.

A párizsi Operában elmarad a szombatra tervezett koncert és a Philharmonie nevű új koncertterem is egész hétvégén zárva tart. A Versailles-i kastélymúzeum és a Louvre reggel kinyitottak, délben azonban mindkét intézmény bezárt.

A párizsi régióban a hétvégére tervezett sportrendezvényeket törölték, máshol az országban azonban megtartják őket.

A Párizstól keletre található Disneyland park a merényletek áldozatai iránti szolidaritásból nem nyitott ki szombaton.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A tömeg tudja a helyes utat,a vezetőség nem,pedig ezt sulykolták eddig - ott is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.