Rendőri akció kezdődött szombat délután Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében, és ennek során a hatóságok egy embert őrizetbe vettek – értesült a francia nyelvű belga közszolgálati rádió és televízió, az RTBF.

Korábban a televízió arról számolt be, hogy a párizsi merénylők által használt egyik autóban a kerületből származó parkolójegyet találtak. Hatósági forrásra hivatkozva az RTBF a honlapján azt írta: két-három házkutatást hajtottak végre, és bár ezt hivatalos forrásból nem erősítették meg, az akció a párizsi vérengzéssel összefüggésben indult.

Az RTBF értesüléseit hivatalosan a rendőrség és a helyi önkormányzat nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni. A tévé helyszínen lévő munkatársai "erősen felfegyverzett" rendőrök jelenlétéről számoltak be.

Azt már a BBC arab nyelvű kiadására hivatkozva írta az RTBF, hogy a rendőrök állítólag egy belga rendszámú fekete autót és három utasát keresik. Több szemtanú is megerősítette, hogy a terroristák által Párizsban használt autók között látott egy belga rendszámú fekete autót.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"Brüsszelbe vezetnek a párizsi mészárlás szálai? Egy embert őrizetbe vettek"

Csak nem az EU parlamentbe?!?!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.