Egy egyiptomi útlevelet is találtak szombaton az egyik öngyilkos merénylő holttestének közelében a párizsi Stade de France stadionnál; Kairó eközben bejelentette, hogy egy egyiptominak nyoma veszett Párizsban, később azonban a sebesültek között rátaláltak a fiatalemberre.

Az egyiptomi okmány felleléséről a BFMTV francia hírtelevízió számolt be, röviddel azon rendőrségi bejelentések után, amelyek szerint az egyik merénylő holtteste mellett szíriai útlevelet találtak. A két úti okmány tulajdonosainak személyazonosságát nem közölték; jelenleg is vizsgálják az útlevelek és a merényletek közötti esetleges összefüggéseket.

Szombat este bejelentették, hogy rátaláltak arra az egyiptomi fiatalemberre, akinek korábbi hírek szerint a Stade de France-nál veszett nyoma. Az is elképzelhető, hogy az ő elveszett útlevelét találták meg a helyszínelésen.

Kairó a délutáni órákban jelentette be, hogy egy 1988-as születésű egyiptomi fiatalember eltűnt a francia fővárosban. Ahmed Abu Zeid külügyi szóvivő szerint Valíd Abder-Rázek Júszef édesanyja társaságában utazott Párizsba, és péntek este elment a Stade de France stadionban megrendezett francia-német labdarúgó mérkőzésre. Abu Zeid rámutatott, hogy a párizsi egyiptomi nagykövetség szerint Abder-Rázek nem tért vissza a szállására.

Azt is elmondta, hogy az egyiptomi külképviselet állandó kapcsolatban áll a francia külügyminisztériumban összeült válságtanáccsal, amelynek értesülései szerint a fiatal egyiptomi neve sem a sebesültek, sem az áldozatok listáján nem szerepel.

Időközben azonban jelentkezett az érintett fivére, aki az egyiptomi al-Haját televízió egyik műsorába betelefonálva elmondta, hogy testvére súlyosan megsebesült a stadionnál. Közlése szerint addigra már három műtétet hajtottak végre a 27 éves egyiptomin, akit a teste különböző pontjain sebesítettek meg repeszdarabok.

A betelefonáló szerint Abder-Rázek őt kísérte el Párizsba, ahova egészségügyi kezelésre érkezett, és hangsúlyozta, hogy fivérének semmi köze a terroristákhoz. Azt is megemlítette, hogy testvére a támadás során elveszítette az útlevelét, amelyet azonban a hatóságok megtaláltak.

Egyelőre nem világos, hogy ugyanarról az úti okmányról van-e szó, amelyet a dzsihadista merénylő holttesténél találtak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Emlékezzetek World Trade Center-re! Itt tanultak, itt jártak iskolába. A repülőgépet "vezetni" is itt tanulták meg.Nem Szíriából jöttek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.