Fennáll a veszélye annak, hogy terroristák vegyi és bakteriológiai fegyvert vetnek be – jelentette ki csütörtökön Manuel Valls francia miniszterelnök a nemzetgyűlésben elmondott beszédében.

"Semmi nem zárható ki, és a szükséges óvatossággal mondom, de tudjuk, gondolunk rá, fennáll annak a vegyi és bakteriológiai fegyverek veszélye" – fogalmazott a kormányfő a rendkívüli állapot három hónapos meghosszabbításáról szóló törvénytervezet vitában.

"Ez egy olyan háború, amelynek állandóan változik a frontvonala, és a mindennapjaink közepén zajlik. De ez az új háború is megtervezett egy bűnözőkből álló hadsereg által. Az elkövetési módszerek újak benne: ahogy lecsapnak és ölnek folyamatosan. A megrendelők halálos fantáziája korlátlan: fegyverek, lefejezés, élő bombák, kések vagy mindez együtt, ezúttal különösen jól megszervezett emberek vagy kommandók által" – tette hozzá.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Mondanám, hogy jöjjön, aztán meg fogat fogért, de az európei ember teljesen elhülyült.

Senki nem akarja őket leradírozni a föld színéről, úgy mindenestől. Még.
világlátó
@Peller Anikó: Megértek mindenkit, aki csak a napi események, történések alapján ítél. De a szemet szemért, fogat fogért nem az európai emberek sajátja. Keresd elő a Gideon kardja c. filmet és nézd meg. Megérted majd mit is jelent. Amúgy a megnyugvásnak be kell következnie, a két világvallás tanulmányozása után, / a radikális iszlám , ilyen nincs hanem elvakult dzsihadisták vannak / talán kiengesztelődhet a sértett fél és felhagy a nyílt terrorral.
A két világvallás kellő megismerése magával hozza a világgazdaság megismerését is. Az eddigi egyoldalú profitorientált rablás helyett belép egy új gazdasági formáció, ami talán rendezheti Európa és a Közel - Kelet közötti feszült viszonyt. Ez még arrébb van. Ma a közel - kelet sem egyforma országokból áll, a pénzvilág szaudi, az olajbőség biztosította iraki és a többi arab ország mellett ott az afgán, a libanoni, jordániai, bangladesi szegénység és az ezzel járó feszültségek. A török, iraki, iráni, kurd , szíriai népcsoportok egymás mellettisége külön probléma. A legnagyobb pedig az iszlám állam nevű törvényen kívüli elveteműltek
"nemzetközi " dzsihadista gyülekezete, közöttük magyarok is közel százan. Mit keresnek ott a mi fiaink? Hogy kerülhettek oda? Hogy juthattak arra az elhatározásra, hogy ott a helyük? Hol nevelkedtek ezek? Kik és milyenek a szüleik, a környezetük, kik a papjaik ezeknek?
Abban igaza van, hogy az európai ember teljesen elhülyült. Nem magától vált hülyévé.
Az okokat hosszan lehetne sorolni. Ma még azt sem látja mit tegyen holnap. A kardcsörtetés háborúhoz vezet, mint látjuk. A háborúban pedig emberek halnak meg. Ma már pár dollárból elő lehet állítani vegyi- vagy biológiai harceszközöket. Kicsi, láthatatlan, összetevőire szétszedhető, átjuthat minden féle kontrollon. Az ivóvízbe juttatva százezrek betegedhetnek meg. Nem ismerek olyan erőt ma, aki leradírozhatná ezeket a föld színéről, mert már ha ketten vannak is potenciális terroristává válhatnak. A hitükért, a mártíromságot is vállalják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.