Azonosították Abdelhamid Abaaoud-t, a múlt heti 129 áldozatot követelő párizsi merényletek feltételezett fő szervezőjét a Saint-Denisben megölt terroristák között – közölte Francois Molins párizsi ügyész csütörtökön.

A közlemény szerint "az épületben talált, egyik szétlőtt holttestről van szó". A belga állampolgárságú dzsihadistát DNS-minták alapján azonosították, amelyek szerepeltek az európai titkosszolgálatok nyilvántartásában.

A Párizs északi elővárosában szerda hajnalban végrehajtott hét órás rajtaütés során nyolc embert vettek őrizetbe a rendőrök, és legalább ketten haltak meg az akcióban, egyikük egy nő, aki felrobbantotta magát. Ő Abaaoud francia állampolgárságú unokatestvére.

Manuel Valls miniszterelnök a nemzetgyűlésben megerősítette a hírt és üdvözölte, hogy a francia rendőrségnek és kommandósoknak sikerült "ártalmatlanítania" a támadások "egyik fő kitervelőjét". A képviselők hatalmas tapssal fogadták a bejelentést.

Az ügyész már szerda este megerősítette, hogy a Saint-Denis sétálóutcájában végrehajtott akció célpontja a 28 éves – Marokkóban született, de belga állampolgárságú – Abdelhamid Abaaoud volt, aki az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik legfőbb szíriai "hóhérának" és európai toborzójának számít. A hírszerzési megfigyelések és telefonlehallgatások arra utaltak, hogy Abaaoud a lakásban lehet.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
akkor mostmár tudja azt, hogy milyen az igazi pokol, ahol nem várják szűz lányok..
wagabund
...aztán csodálkoznak, hogy egy másik robbantásnál is találnak egy ujját...akkor már ténylegtényleg meghalt..
vagy nem...
szerintem esze ágában sincs..
verőce21
Abszurd, hogy Brüsszelben van a terrorizmus központja a NATO és az EU főhadiszállása is.
Egymás mellett, egy városban működnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.