Cikkünk frissül!

Dzsihadista fegyveresek megtámadtak egy szállodát Mali fővárosában, Bamakóban pénteken, helyszíni jelentések szerint az épületből lövöldözés hallatszott, a támadók túszokat ejtettek.

A Bamako központjában lévő Radisson luxusszállodát lerohanták a fegyveresek, a 190 szobás hotel környékét a rendőrség lezárta. Az Al Jazeera szerint a támadók az Ansar al-Din nevű szélsősége iszlamista katonai szervezet tagjai.

Szemtanúk és a Reutersnek nyilatkozó magas rangú biztonsági illetékesek szerint a támadók túszokat ejtettek.

Frissítés: A szállodát üzemeltető Rezidor Hotel Group közleménye szerint a támadók 140 vendéget és a személyzet 30 tagját tartják fogságban.

Frissítés 2: A Telegraph szerint a túszejtők Allah Akbar felkiáltással törtek be a hotelbe, ahol egy szemtanú elmondása szerint gránátokat is bevetettek.

Frissítés 3: Egyes hírek szerint 3 ember meghalt. Két mali és egy francia állampolgár. A túszdráma most is folyamatban van, a mali rendőrség, katonaság és az ENSZ-békefenntartók a helyszínen vannak. 

Frissítés 4: A mali katonák ostrom alá vették a hotelt, legalább 80 túszt kiszabadítottak. A Reuters forrásai szerint néhány túszt maguk a terroristák is elengedtek: azokat, akik idézni tudtak a Koránból. A kiszabadított túszok egyike arról beszélt, hogy több holttestet látott bent.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Jól működött a helyi titkosszolgálat! Gratulálok! :-(
36
Egykor Francia Nyugat-Afrikának nevezték a területet, ami Malit is magában foglalta. De manapság is beavatkozik Franciaország a légióval és a hadsereggel ezekben az egykori gyarmat országokban. Hatalmas terület.

A szálloda, nem valami francia érdekeltségű cég?
dömdödöm
Ja gyerekek , egy mondat a koránból az életbenmaradás záloga ?
Akkor ez még is csak vallási háború nem ? :-((((((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.