Csütörtök óta hatályosak az új menekültügyi szabályok Norvégiában. Aki személyi dokumentumok nélkül érkezik az országba, annak 48 órán belül el kell hagynia Norvégiát. Egyúttal szigorítják a határellenőrzést is. Minderről afgán újságokban tájékoztató kampányt is indított a norvég kormány – írja a Mandiner.

Norvégia mától kitoloncolja a papír nélkül érkezőket

Új menekültügyi szabályok léptek hatályba Norvégiában csütörtökön. Eszerint aki nem tudja a személyazonosságát igazolni a határátlépéskor, annak 48 órán belül el kell hagynia az országot.

Többek között az olyan visszaéléseket akarják ezzel megakadályozni, mint annak a szabálynak a kihasználása a migránsok részéről, hogy aki biciklivel érkezik az orosz határ felől, azt nem ellenőrzik. Az új szabályok azonban nem csak az orosz határ-menti átkelőkre vonatkoznak, hanem általában is szigorítják a határellenőrzést és a reptéri beléptetést is.

Anders Anundsen igazságügyi miniszter szerint visszaélnek a menekültügyi rendszerrel azok a migránsok, akik Oroszországból továbbmennek Norvégiába, hiszen ott nem üldözik őket.

A norvég törvényhozás által a múlt héten elfogadott új menekültügyi csomag értelmében csökkentik a menedékkérőknek járó szociális juttatásokat, megnehezítik a családegyesítést, és az állandó lakcím-létesítést az országban.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csigabiguli
Akiknek ide kellett jönni, azok már itt vannak. Beszivárogtak, néhány hónap múlva az Eiffel-torony már nem lesz a helyén... :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@wagabund: Kerlek, ne vedd annak, mert en nem izelgetlek... Ha nem lattad volna, akkor en kitettem a smiley-t, pont azert, mert a hasonlatod nagyon jopofa volt...
Most akko' ori-hari van? ...:o(((
picike
@csigabiguli: lehet megteszik
sajnálnám de lehet
Szókrakész
De miért maszkban terelgetik a "menekülteket"?
varirmag
Nahát,nahát ! Még ilyet ???
Hol vannak a sorosjogvédőnyitotteurópabérencek ??? Hol van az EP ??? Hol a hetes cikkely ???
enslaved
@Szókrakész: A fertőzésveszély miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.