Szombat kora délután ismét összetűztek a migránsok a macedón rohamrendőrökkel a görög-macedón határnál – jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről.

Beszámolója szerint mintegy ötven macedón rohamrendőr nyomult be a görög területen lévő konfliktuszónába, mivel a migránsok egy kisebb csoportja kövekkel, botokkal, tégladarabokkal dobálta a rendőröket. A támadásban több rendőr is megsérült.

A tudósítás szerint a migránsok folyamatosan próbálnak a zöldhatáron át Macedóniába jutni, de amikor a befogadó központokba érkeznek, akkor a rendőrök őket visszaviszik Görögországba. A hatóságok már egy öt kilométeres szakaszon építettek három méter magas drótkerítést, de arról egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást, hogy mekkora szakaszon épülhet tovább a műszaki határzár.

A macedón hatóságok november 19. óta csak az afgán, az iraki és a szír menedékkérőket engedik be az országba, a többieket gazdasági bevándorlónak tekintik, és elutasítják továbbhaladásukat. Ezért már mintegy kétezren rekedtek a határ görög oldalán fekvő Idomeni település közelében.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ahogy elnéztem a felvételeket, jobb is, ha ezek nem akarnak idejönni...sőt, remélem nem is engedik be őket, még tévedésből sem...
ennek a sok fínom embernek valahol Luxembourgban, vagy Dániában a helye. ott szeretik a kemény követelődzöket. alig várják, hogy segélyezhessék őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@wagabund: dániában még tavasszal 12 000 korona volt a csimpánzok havi ellátmánya, cca 500 000 Ft. Ezt a nyáron lefelezték, mert feltűnt nekik is, valami nem jól van. Javíts ki ha rosszul emlékszem.
wagabund
@Peller Anikó: nem javítalak, mert sokkal tájékozottabb vagy..
a hír egyébként igaz..és az is, hogy már alábbhagyott a" befogadás öröme"..(próbáltam fínom lenni.)
Butautáló
Le a kalappal a Macedódok előtt! Ők úgy csinálják, ahogy a szerződésben le van írva! A dubliniben. A magyaroknak és elsősorban a görögöknek is így kellett volna csinálni!
Peller Anikó
@buta: tudod nem szívesen írok neked, de szerintem semmilyen szerződésben nincs benne, hogy eressz ránk 1 millió tenorista betolakodó atomfizikus csimpánct és ha már tönkretetted Európát akkor utána esetleg húzzál ki kerítést mert add tovább szamár maradsz.

A görögök meg nem csinálták sehogy.
wagabund
Amíg épül a macedón kerítés, összecsaptak a rohamrendőrök a migránsokkal...
így nem jobb?
Amíg épül a macedón kerítés, addig összecsaptak a rohamrendőrök a migránsokkal..

...hétvége, buli van.
Szókrakész
Nem hallom a liberálisok visítozását, és hol van most Gyurcsány?
Miért nem megy ki ott is a határra "közvetíteni", menekülteket simogatni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.