Veszedelmesen magas Európában a városok levegőjének szennyezettsége – figyelmeztetett az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).

"A légszennyeződés a legnagyobb egyedi egészségügyi kockázat Európában (....), megrövidíti az emberéletet és hozzájárul olyan súlyos betegségek kialakulásához, mint a légzési problémák, a rák és a szívbetegségek"

- áll a jelentésben. Az EEA szerint 2012-ben a légszennyeződés 430 ezer ember korai haláláért volt felelős.

Nem tévedés: évente 430.000 embert öl meg a légszennyezettség Európában

A legveszélyesebb szennyező anyag a szálló por, az ózon és a nitrogénoxid. Ha az Európai Unió mind a 28 tagállama betartaná a WHO szállóporra vonatkozó irányértékeit, akkor 144 ezerrel csökkenthető lenne az idő előtti elhalálozások száma.

Különösen nagy a nitrogéndioxid-terhelés Németországban a Ruhr-vidéken, míg a lakosság számához viszonyítva a szállópor szennyezettség a kelet-európai országokban a legnagyobb. Az ózonterhelés a Nyugat-Balkánon, Olaszországban és Magyarországon a legjelentősebb.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
Ezt a számot kb. annyira lehet pontosan megmondani, mint azt, hogy hány balkezes nőnek lesz aranyere 38 és fél éves korára a cukros-tejfölös túrógombóctól! De ők megmondják! A szmog rossz dolog de miért kell ilyen légből kapott hülyeségekkel maguk mellé ijesztgetni az embereket! Áltudóskodó, megélhetési környezetvédők!
Szókrakész
"míg a lakosság számához viszonyítva a szállópor szennyezettség a kelet-európai országokban a legnagyobb."

Tehát ide minden migráncsot, hogy többen lakjunk, és így már csökkenne is az egy főre jutó szállópor mennyiség.
Azonnal tisztábbnak tűnne a levegő, ugye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.