A burka betiltását javasolta a Keresztényszociális Unió (CSU) – írja a The Local német kiadása. A Bajorországban kormányzó, a német kormányban kisebbik koalíciós partner többször kritizálta már a kancellár nyitott menekültpolitikájáért.

„Mielőbb el kell fogadni a törvényt” – jelentette ki a bajor pénzügyminiszter. Ilse Aigner szerint fontos az arc elfedésének tiltása. A burka ellentétes a szexuális egyenlőségről vallott elvekkel és a német társadalmi normákkal.

Betiltaná a burkát a német kormánypárt

Franciaországban már 2011 óta él a tilalom a burkára. Az arcot teljesen elfedő ruha mellett tilos a csak szemet szabadon hagyó nikáb is. Tavaly a strasbourgi emberi jogi bíróság megerősítette, hogy a szabályozás érvényben maradhat. Ez ellen egy pénzbírságra ítélt nő lépett fel, ám a bíróság kimondta, hogy a társadalmi együttélés érdekében jogos betiltani az arcot elfedő öltözet nyilvános viseletét.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Peller
(nem hagyhatom ki) Ikonodon látni, inkább a hurkát veted meg mint a burkát :)
1magyar
Még bura nélkül se jöjjenek ide! De így nem beazonosíthatóak a rendőrség számára sem.
1magyar
Nálunk a bankrablásokhoz szoktak ilyen titokkendőt viselni.
Fradigege
Így nem lehet, majd jól elrejteni a testre csatolt bombákat. Ezáltal sérülnek a jogaik.
Butautáló
@egyvandor: Talán karma1 vagy egy másik kedves "asszonyuk" tett fel egy linket a témáról. Jó cikk volt és pont az ellenkezőjét írta, mint most Te. Az iszlám viszonya más a nőkhöz mint a keresztény és néhány dologban sokkal jobb is! Persze a különbségek jobban előtűnnek ha pár száz évvel visszamegyünk. Mindenesetre a burka az otthonhoz tartozást szimbolizálja. De úgy is nézhetjük, hogy a nők csak az otthon szempontjából egyenjogúak a férfiakkal és akkor tényleg elnyomás!
KERKA
@Csizmás Kond: 19.33 Jó az a családi fotó a falon. Igaz, hogy ők nem fényképezkednek, de így viccnek elmegy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.