Brüsszel továbbra is kétértelmű Orbán Viktorral címmel közölt tudósítást a Le Monde.

Noha a kvótarendszert elutasító magyar kormány és az Európai Bizottság között egyre több a vitás kérdés, Brüsszel nem akar szakítani azzal a kettősséggel, amely évek óta jellemzi viszonyát Budapesttel – írta a francia balliberális lap.

Brüsszel eljárásokat indít, figyelmeztetéseket küld, de nem áll szándékában keményen fellépni Budapesttel szemben – írta a lap. Az újság részletesen beszámolt az Európai Bíróságnál benyújtott keresetről, amelyben Magyarország a kötelező betelepítési kvótákról szóló uniós határozat ellen tiltakozik, a sajtóban ebben a témában indított "nagyon kemény kampányról", valamint az aláírásgyűjtésről.

A lap szerint Brüsszelben nem hagyják, hogy Orbán Viktor kormányfő túlságosan megközelítse az uniós alapértékek határait, de frontálisan sem akarják támadni azok után, hogy a migránsokkal és a schengeni övezet külső határainak jobb védelmével kapcsolatos állásfoglalásait már az európai vezetők többsége is osztja – írta a Le Monde.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
"... de frontálisan sem akarják támadni (Orbán Viktor kormányfőt) azok után, hogy a migránsokkal és a schengeni övezet külső határainak jobb védelmével kapcsolatos állásfoglalásait már az európai vezetők többsége is osztja – írta a Le Monde."
Csizmás Kond
Az utóbbi időben mindenki az alapértékekről zümmög...mi az , hol van leírva, ki tartja be ?
Az uniónak vannak törvényei amiket tudtommal betartott Orbán és épp azt róják fel.
Peller Anikó
Frontálisan nem akarják támadni aki egyetlenként védelmezi a hazájukat a betóduló agresszorok ellen.

Csodálkozom ezen, ekkora erővel támadhatnák is. Talán nincs elég tankjuk.
solidedge
Hogy az EU nem lép fel határozottabban ez Orbánban azt a képzetet kelti, hogy mindent jól csinál. Próbál ebből minél nagyobb belpolitikai hasznot húzni, ami úgy látszik sikeres, mert eszi a nép mint a cukrot. Ha az EU mégis bekeményítene, akkor kapára, kaszára hívná a népet, mert megtámadták Magyarországot. Ha az emberek a kor hívó szavára hallgatva lecserélnék a fejükben a gyertyafényt legalább egy 25-ös égőre talán nem is kellene az EU segítsége Orbán szemének a felnyitására.
ThAdam
Online Népszavazás alapján:
Egyet ért-e Ön az EU által megfogalmazott betelepítési kvótákkal?
Igen egyetértek: 31%
Nem értek egyet: 69%

Mindenki véleménye számít. Szavazz te is!
www.facebook.com/onlinenepszavazas

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.