A macedón-görög határ újabb részén, a görög Niki és a macedón Medzsitlija között folytatódik a migránsáradat szabályozása céljából emelt kerítés építése – tájékoztatott csütörtökön a vesti.mk szkopjei hírportál.

A macedón sajtó korábban úgy értesült, hogy a macedón-görög határ ötven kilométeres szakaszán épül három méter magas kerítés. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a mostani szakasz ennek része-e, és arról sincsenek információk, hogy a Medzsitlijánál épülő kerítést milyen hosszúra tervezik.

A szkopjei kormány megfogalmazása szerint az intézkedés célja, hogy a migránsokat az áteresztőpontokra, a legális határátkelőhelyekre tereljék, és ezzel szabályozzák az országba irányuló áradatot. Kerítés azokon a szakaszokon épül, ahol a leggyakrabban igyekeznek a migránsok illegálisan bejutni Macedóniába.

A macedón hatóságok november 19. óta csak azokat a szíriai, iraki vagy afgán állampolgárokat engedik be az országba, akik már rendelkeznek korábban kiállított regisztrációs papírokkal.

A görög rendőrég szerdán erővel eltávolította a görög-mecedón határról azt a több mint kétezer embert, aki hetek óta tüntetett azt követelve, hogy a macedón hatóságok tegyék lehetővé bejutásukat az országba. A rendőrség autóbuszokkal Athénba szállította őket. Többségük nem válságövezetből, hanem Iránból, Marokkóból, Algériából, Pakisztánból érkezett.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
A címben menekültek ELLEN, a cikk első mondatában már MIGRÁNSÁRADAT SZABÁLYOZÁSA CÉLJÁBÓL! Az ilyen újságíró menjen kapálni inkább!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.