A fiatal felnőttek csaknem fele nem tartja magát teljesen heteroszexuálisnak Nagy-Britanniában: a YouGov vezető közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a 18 és 24 év közöttiek 49 százaléka gondolja úgy, hogy más kategóriába esik a Kinsey-féle skálán, és csak 46 százaléka tartja magát egyértelműen heteroszexuálisnak. Alfred Kinsey biológus, akinek az emberi szexualitással foglalkozó kutatásai radikálisan átalakították a nyugati világ szexualitásról való gondolkodását, úgy vélte, hogy az emberek nem sorolhatók be egyszerűen a hetero-, a bi-, illetve a homoszexuális kategóriákba. Ezért létrehozott egy nullától hatig terjedő skálát, amelyen a nulla a teljesen heteroszexuális, a hat pedig a teljesen homoszexuális. Kinsey szerint a legtöbb ember valahol a kettő között van. A 18-24 év közötti korosztály körében 46 százalék jelölte meg a nullát, hat százalék a hatost, 43 százalék a kettő között helyezte el magát. A fiataloknál mért megoszlás élesen ellentmond a brit...

Forrás: profitline.hu
Feltöltő: szamoldki
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Talán majd így fog felére csökkenti a 7 milliárd ember, ami elég is lesz szegény bolygónak.
Toby
Csak nem melegbárban készült a felmérés ?
Mangu
A YouGov 1632 brit felnőtt megkérdezésével készítette felmérését. Ekkora baromságot levonni e felmérésből, már csak a közzététele übereli. Hajrá média!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.