Tizennyolc migráns a tengerbe fulladt szombatra virradóra Törökország nyugati partjainál – írja a török média.

Az illegális bevándorlók Törökországból a Görögországhoz tartozó, égei-tengeri Kalimnosz szigetére tartottak, de a csónakjuk felborult mintegy 3,5 kilométerre a török partoktól.

A Dogan török hírügynökség úgy tudja, hogy a török parti őrségnek tizennégy szíriai, iraki és pakisztáni migránst sikerült kimentenie a tengerből, a többiek meghaltak. A túlélők közül sokan válságos állapotban vannak, egy bodrumi kórházba vitték őket.

A szíriai polgárháború öt éve óta csaknem félmillió menekült érkezett Törökországba, majd életét kockáztatva próbált átkelni a legközelebbi európai uniós tagállam, Görögország partjaira.

A menekültáradat – habár nem olyan nagy méretekben mint eddig –, folytatódik, holott beköszöntött a tél és a zord időjárással együtt a tenger is veszélyesebbé vált. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) összesítése szerint az év eleje óta hatszázan haltak meg a Földközi-tenger keleti részén menekülve a háború sújtotta térségből.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pucaros
Breht azért írta " Álitsátok meg Artúró Ouit" hogy az USA- ban megértsék ki is Hitler. Én azért írom le ezt a pársort, hogy megértsétek ki is Orbán.
Viktor sétál a Duna parton és észrevesz egy fuldoklót, talál egy hosszabb botot, már készül benyújtani mikor meglátja a táblát : Fürdeni tilos. A botot eldobja majd beszól a fuldoklóhoz, miért nem olvastad el ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.