Az eddigi legmagasabb, a negyedik terrorfenyegetettségi szint feletti újabb, az ötödik szint bevezetésének tervével állt elő Koen Geens belga igazságügyi miniszter – írja hét végi számában a La Libere Belgique francia nyelvű belga napilap.

Az újabb szint bevezetését lehetővé tévő törvénymódosítás indítványának első megbeszélései a hét második felében lezajlottak, a törvény módosítása már folyamatban van teljes egyetértésben a belügyminisztériummal – idézi az igazságügyi miniszter szavait a napilap.

Az ötödik készültségi szintet abban esetben lehet majd alkalmazni, ha az esetleges veszélyforrás kitervelőinek személye és tartózkodási helye is ismert. A jelenlegi legmagasabb, négyes fokozatot meghatározása szerint "közvetlen veszély" esetén lehet elrendelni.

A Fenyegetésértékelési Elemző Testület (OCAM) vezetője, André Vandoren szerint időszerű az ötödik szint törvénybe iktatása, mivel a testület létrehozása és a terrorfenyegetettségi szintek 2006-os bevezetése óta nagyon sokat változott a helyzet, a fenyegetések már nem ugyanolyanok, mint régen.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Kell még behívni arabokat! Hogy teljes biztonságban legyünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.