A Szíriában dúló erőszak beszüntetését és békét teremtő tárgyalásokat szorgalmazott Ferenc pápa vasárnap délben a Szent Péter téren mondott beszédében.

A katolikus egyházfő elismerését fejezte ki, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatot fogadott el a szíriai béke ütemtervéről.

"Mindenkit arra bátorítok, hogy lendülettel folytassa ezt az utat az erőszak beszüntetése és a békéhez vezető tárgyalásos megoldás érdekében" – fogalmazott Ferenc pápa. Szólt a líbiai nemzeti egységkormány megalakításáról a minap aláírt megállapodásról is, amelyet az észak-afrikai ország jövője "reményének" nevezett.

Ferenc pápa ezen kívül együttműködésre szólította fel a területi viták miatt egymással feszült viszonyba került Costa Ricát és Nicaraguát, párbeszédet szorgalmazva a latin-amerikai térség többi állama között is.

A pápa megemlékezett az indiai áradástól sújtott térségek lakosairól és a természeti katasztrófa áldozatairól.

Ferenc pápa advent utolsó vasárnapján megáldotta azokat a gyermek Jézust ábrázoló szobrokat, amelyeket a római plébániákra járó gyerekek vittek magukkal a Szent Péter térre. Több ezer gyerek lépett át a római Szent Péter-bazilikának az irgalmasság rendkívüli szentéve alkalmából december 8-án megnyitott szent kapuján a Jézuska szoborral a kezében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.