Orvvadászat címén akár hét év börtönbüntetést is kaphat egy orosz szakács, aki egy északi-sarkvidéki szigeten pirotechnikai eszközzel etetett meg egy jegesmedvét, szörnyű kínokat okozva a védett állatnak.

A nőstény jegesmedve percekig tartó kínszenvedéséről videó is felkerült az internetre, hatalmas felháborodást okozva az állatvédők körében. 

A Vrangel-szigeten, egy építkezésen novemberben történt eset körülményei egyelőre nem tisztázottak, szakértők azonban úgy vélik, hogy az objektumban dolgozó szakács valamilyen ínycsiklandó élelmiszerrel kente be a robbanóeszközt, hogy rávegye a bocsával rendszeresen odalátogató jegesmedvemamát az elfogyasztására.

Petárdával etette a jegesmedvét, több év börtönt kaphat

A videón látszik, amint a petárdával megetetett medve szörnyű kínokat kiállva fetreng a hóban, majd elkezd vérezni, végül nyoma vész. Tetemét nem találták meg, és Alekszandr Guzgyev, a helyi természetvédelmi terület igazgatója szerint van esély a túlélésre. 

Az ügyben egyelőre 3000 rubeles (12 ezer forintos) bírságot szabtak ki a természetvédelmi előírások megszegéséért.

Szergej Donszkoj orosz környezetvédelmi miniszter szerint azonban "minden képzeletet felülmúló kegyetlenség robbanószerrel megetetni egy medvét", és mivel a jegesmedve védett állat Oroszországban, elpusztítására orvvadászatként kell tekinteni. 

Donszkoj szerint felelősségre kell vonni a Ruszaljansz építőipari vállalatot is, amiért nem kerítette körbe a természetvédelmi területen zajló építkezést. A cég az imázsa befeketítésére irányuló "provokációnak" minősítette a videót. 

Oroszországban 1957 óta tiltja a törvény jegesmedve elejtését.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Egy petárdát megetetnék ezzel a féreggel, egyet meg a seggébe nyomnék, és mindkettőt aktiválnám. Ha túlélné, akkor meg összezárnám néhány jegesmedvével. Csak a szórakozás kedvéért.
Desischado
Én is azt tenném vele, amit fentebb vázoltatok. És szerencsétlen állatnak bocsai voltak!!! Remélem, pártul fogták a kis bocsokat! Ha a medve odalátogatott, akkor az azt jelentheti, hogy nyilván etették, és ez a féreg, meg visszaélt az állat bizalmával. Torkig vagyok már ezekkel a rohadt férgekkel, döglene meg az ilyen mind! Remélem, leültetik hosszú évekre!
herczeg0210
Régóta mondom: az embernél barbárabb lény nincs a Földön!
mariaberta
Nincs más hátra, ezt az úgynevezett "embert" is meg kell etetni petárdával, Hátha neki ízlene.
kakóscsiga
Ugyanazt kéne tenni azzal a geciládával, aztán hagyni orvosi ellátás és fájdalomcsillapítás nélkül megdögleni! Nagyon remélem hogy a maci - csodával határos módon - felépül, bár félek hogy nagyon súlyos belső sérülést szenvedett. Nem néztem meg a videót, de így se fogok tudni aludni ettől a hírtől :(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.