Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe csütörtökre virradóra Brüsszel Molenbeek negyedében a múlt havi párizsi terrortámadásokkal kapcsolatban indított nyomozások keretében – adta hírül a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap.

A csütörtök reggel kiadott elfogatóparancsot követő rajtaütésben előállított belga állampolgárságú Ayoub B. a rendőrségi források szerint olyan terrorista csoporthoz tartozik, amely újabb támadások előkészítésén dolgozhatott.

Az 1993-as születésű Ayoub B. a tizedik gyanúsított, akit a Párizsban elkövetett terrortámadásokban való aktív részvétel vádjával tartóztattak le Brüsszelben. A fiatalembernek öt napon belül kell megjelennie az illetékes brüsszeli bíróságon, ahol fogva tartásának meghosszabbításáról vagy szabadon engedéséről döntenek – írta a belga napilap.

A csütörtöki rendőrségi akció keretében tucatnyi mobiltelefont foglaltak le, amelyek elemzését már megkezdte a rendőrség, fegyvereket vagy robbanószert viszont nem találtak – tette hozzá a napilap a szövetségi ügyészség tájékoztatására hivatkozva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.