Európa fontosabb nagyvárosaiban szigorítják a biztonsági intézkedéseket az újévi ünnepségek küszöbén, mert terrorfenyegetésektől lehet tartani – számol be a BBC News.

Szilveszteri terrortól tart Európa

Brüsszelben a terrorfenyegetés lehetősége miatt lemondták a tűzijátékokat és egyéb ünnepségeket. Charles Michel belga miniszterelnök szerint a döntést a rendelkezésre álló információk alapján hozták meg. Tavaly még százezer ember vett részt a Brüsszelben szervezett rendezvényen az Új Év ünneplésére. „A jelen körülmények közepette nem tudunk mindenkit leellenőrizni” – közölte Brüsszel polgármestere, Yvan Mayeur.

Párizsban is a biztonság az első. -Úgy határoztunk, hogy az új évet "”elgondolkoztató módon és harsonaszó nélkül” ünnepeljük meg – hangoztatta Anne Hidalgo, a francia főváros polgármestere, emlékeztetve arra hogy novemberben terrormerényletek következtében Párizsban 130 ember vesztette életét és az elkövetők közül legalább az egyik még szökésben van.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Nekem sanda érzésem, hogy a " terroristák " az idöpontot csak
gumicsontnak vetették be...Ha lesz is támadás, azt elöre nem
harangozzák be, olyan váratlan idöpont lesz, mint a párizsi
merénylet...De jobb félni, mint megijedni !!!
cikicakk55
Sajnos egész Európának fel kell készülnie arra,hogy megszűnnek az igazi öröm ünnepek. Vége a biztonságos szilvesztereknek, a koncerteknek, a futball mérkőzéseknek. Minden olyan dolog, ahol 1000-nél több ember vehet részt,felhívás keringőre a terroristáknak. Egyet értek volvós véleményével. Nem verik nagydobra mikor és hol akarnak robbantani. Persze az is igaz,hogy minden nagyobb tömeges ünneplés egy esély a terrorra.
varirmag
Európa köszöni merkelnek és az úniónak , és köszöni soroséknak és az usának
hogy """terrorfenyegetésektől" kell tartania !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.