Az új évben sem csökkent a Horvátországba érkező migránsok száma, szilveszter éjszaka óta 7 ezer migráns lépte át a szerb-horvát határt – közölte a horvát belügyminisztérium vasárnap a honlapján.

A tárca adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 562 428 embert vettek nyilvántartásba.

A 24sata horvát napilap arról cikkezett, hogy új szabály lépett érvénybe január elsejétől a migránsok szállítását illetően a balkáni útvonalon. Mielőtt a Közel-Keletről érkező bevándorlók a szerbiai Síden felszállnak a horvát vonatra, a horvát hatóságok kérésére a szerb rendőröknek jegyzéket kell készíteniük róluk, amelyben szerepel a migránsok pontos neve és származási országa, továbbá a horvát fél részéről az is kitétel, hogy egy szerelvényre legfeljebb 940 migráns szállhat fel. Korábban ez a szám meghaladta az ezer főt.

A nyilvántartást a horvát rendőrök a szlovéniai Dobován átadják szlovén kollégáiknak – írta a lap.

Szlovénia a múlt héten a migránsok szigorúbb azonosítását kérte Horvátországtól, miután Ausztria visszautasította sok migráns fogadását Szlovéniából azzal az indokkal, hogy hamis személyazonossági iratokkal rendelkeztek.

Aleksandar Vulin szerb szociális miniszter újságíróknak azt mondta: Szerbia számára nem okoz gondot az új szabály betartása, tekintettel arra, hogy ilyen lista készül Presevóban, a macedón-szerb határon, ahol minden migráns megfelelő dokumentumot kap.

Eközben Milan Brglez, a szlovén parlament elnöke szombaton a Vecer című napilapnak adott interjújában élesen bírálta a leköszönő horvát kormány menekültpolitikáját.

"Kevesen vannak, akik úgy vélik, hogy a kerítés teljesen megvédhet minket" – mondta a házelnök, majd hozzátette: azért kezdtek az építésébe, hogy másokat is rákényszerítsenek arra, hogy foglalkozzanak a kérdéssel.

"A kerítésnek motiválnia kellett volna a horvát kormányt, hogy még jobban együttműködjön Szlovéniával és védje a schengeni határokat (.) ehelyett tiltakozó jegyzékeket küldtek Ljubljanának és feljelentették Szlovéniát az Európai Bizottságnál" – húzta alá.

Brglez kifejezte óhaját, hogy a szlovén kormány mielőbb tárgyalásokba kezdjen az új horvát kormánnyal a migrációs válság kezelését illetően. Szerinte Zorán Milanovic volt kormányfő "nem volt konstruktív" partner, kijelentésivel pedig csak rontott a két ország viszonyán.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kutyahűség
És Ön kitalálja, hogy október óta hány migránst toloncoltak vissza, szépen, csendben oda, ahonnan jöttek? És ez így megy majd tovább is ...

Kéne már egy másik csont: ügyeletes nőgyűlölet kipipálva, Jakupcsek kirúgva, NAV megfélemíltve és megritkítva, a nemzet udvari nádi hegedűse pihenőkúrán, már szülünk is egy kört megint, Simicska oszlopai ...ja és a hóhelyzet.

Most már ideje volna a VALÓDI problémákkal foglalkozni, nemdebár? Mert az van elég.
Peller Anikó
@kutya: ne csigázz, százat? Áh nem, az a száz magától ment haza mert azt hitte Norvégiában is húsz fok van. Végülis nem tévedtek nagyot, csak ők nem tanultak a muslimiskolában a negatív számokról, allakkakabár.

És mivel október óta legalább félmillióan jöttek nemszépen csendben és a további 200 millió ugrásrakészen várja, hogy valaki idehurcolja őket, ez úgy tűnik igencsak VALÓDI probléma.

Mert a gekit még mindig le lehet váltani, de ezt a sokmillió agresszír betolakodó munkavátalló migráncsot csak összefosdosni lehet, miután mindenhol rájönnek, hogy mégsem kellenek nekik.
verőce21
Szerencsére a mai napig, naponta kb. 3000 fővel nő ezeknek a csodálatos vadaknak a száma.
(Orbánnak hála nem itt.)
verőce21
Pedig már a madarak migrációja is befejeződött.
Szókrakész
Modern rabszolga kereskedelem.
Így több legyet ütnek egycsapásra.

-Lenyomhatják a törvényben megszabott béreket.
-Rengeteg feketemelóst nyernek. Adócsalás, fekete gazdaság növekedhet.
-Csökkenthetnek minden szoc. juttatást, hivatkozva a migráncsok okozta pénzhiányra.
-Egyfajta "munka versenyszellem" alakul ki a meglévő munkákért.
-Rengeteg rendőrt, biztonsági embert foglalkoztathatnak, ezrével vehetnek fel újakat.
-Ezzel biztosítva a később beharangozandó diktatúra tartósságát.
-Minden másként gondolkodót listázhatnak.
-Minden telefont lehallgathatnak, e-mail-t figyelhetnek.
-Minden nyilvános helyet telerakhatnak kamerákkal.
-
-
-
-

Big Bráner
Új Világrend

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.