A rendőrség keddi tájékoztatása szerint eddig mintegy kilencven nő tett rendőrségi feljelentést annak kapcsán, hogy fiatal, többnyire ittas férfiak fenyegették, szexuálisan zaklatták vagy kirabolták őket szilveszter éjjelén a kölni dóm közelében.

"Teljes mértékben elfogadhatatlan, ami újévkor történt" – mondta Angela Merkel egy berlini sajtótájékoztatón.

Hozzátette, az államnak kötelessége, hogy megtalálja a helyes válaszokat, legyenek azok bármilyen, törvényi vagy a rendőrségi jelenléttel kapcsolatos változtatások.

A Kölnben történt szexuális zaklatások több síró és sokkos állapotban lévő áldozata már szilveszter éjjel a rendőrökhöz fordult, hogy védjék meg őket, de hatékony segítséget nem kaptak – derül ki a több német lap által is ismertetett rendőri jelentésből.

Vérfagyasztó kölni szilveszter – Merkel vizsgálatot kér

A rendőrök megpróbáltak közbelépni, de ehhez állításuk szerint túl kevesen voltak a több száz, talán ezer randalírozóval szemben. Azok pedig létszámfölényüket kihasználva még a rendőröket is fenyegették, például körbevették őket, hogy ne tudjanak a megtámadott nők segítségére sietni. Egy támadó meg azt kiabálta, „Szíriai vagyok, velem barátságosan kell bánni, Merkel asszony hívott ide.” Ha ez tényleg így történt, cáfolja azokat a híradásokat, amelyek szerint a támadók a rendőrségi felszólításokra azért sem reagáltak, mert nem tudtak – vagy legalábbis úgy tettek, mintha nem tudnának – németül.

A dokumentumban egy meg nem nevezett rendőrtiszt azt írta, hogy a rendőröket elkeserítette, hogy nem képesek minden áldozatnak segíteni, s nem tudják elfogni az elkövetőket.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rugacs
@JAJMÁR: Hát persze: az okos más kárán tanul, a hülye a sajátján sem! Hányszor és hány módon lett elmondva, h rossz vége lesz? Ahányan csak vagytok, mind legyintettetek, h marhaság, mert ezek nem randalírozni jöttek, hanem békében dolgozni. Ezek be tudnak illeszkedni... Ja, de hova? A sittesek közé?! Akkor most mégegyszer: Ezek NEM dolgozni jöttek! ÉRTHETŐ?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bfir
@JAJMÁR: ha feleseged megdobjak akkor meg van a beilleszkedes,mert ez benne van a hitukben
bfir
fogadj be te is a lakasodba 2-3 nagyfaszu feketet es fektesd a feleseged haloszobajaba,lassuk mi lesz ,beilleszkednek mint gyurcsany tata villajaba.
JAJMÁR
@Mangu: @bfir: Ne ítélj a látszatból! Főleg a politikában, az mindig olyan, amilyennek látszatni akarják mások! A látszat sokszor csal, persze van amikor el kell fogadni, az, ami!
Nem voltam katona, és nincs feleségem. Feleség vagyok, és nő, ez tény, és ez a látszat is, hahaha...
ugye, milyen könnyű tévedni??
JAJMÁR
@eugen4402: Tipikusan jó alanyok a hatalmi emberek számára, ezekből azt gyúrnak, amit akarnak. Ha majd az érdek úgy kívánja, holnap pont az ellenkezőjét hirdetik, mint ma. Szemrebbenés nélkül!
Mangu
@JAJMÁR: Te vagy tévedésben. Maradj csak "nő", gyereket pedig ne szülj, ne nevelj ennyi ésszel. Ma már nőnek katonának lenni természetes dolog sok más egyéb tevékenységgel egyetemben (cégvezető, űrrepülő, motorversenyző, stb), csak alkalmasnak kell rá lenni szellemileg és fizikailag.
JAJMÁR
@Mangu: 11:22 Nekem mondod tanárnak, hogy füle van a szamárnak...? :-D

Pihenj, katona!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.