Továbbra is folyamatosan érkeznek a migránsok Horvátországba és Szlovéniába, csak az új évben valamivel több mint 20 ezren lépték át a horvát-szlovén határt.

Horvátországba csütörtökön 21 óráig 1884 migráns érkezett. A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 575 470 embert vettek nyilvántartásba.

A horvát-szlovén határt szerdán 2550, csütörtökön 2337, pénteken 12 óráig pedig újabb 916 migráns lépte át.

Szlovéniában – legfrissebb ljubljanai adatok szerint – október közepe óta 399 ezer illegális bevándorlót regisztráltak, csak az újévben 20 360-at.

Ljubljana néhány nappal ezelőtt a Horvátországból Szlovéniába továbbszállított migránsok összeírását kérte Zágrábtól, és jelezte: amennyiben nem kapnak listát a bevándorlók pontos adataival, nem fogadják őket.

Szlovén ellenzéki és kormánypárti képviselők pénteken aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy Németország és más európai uniós országok, amelyek a migránsokat fogadják, miután visszautasítják menedékkérelmüket, visszaküldhetik őket Szlovéniába, mert a bevándorlók fele Szlovénián keresztül érkezett Nyugat-Európába.

"Szlovénia egyre nagyobb veszélyben van a migrációs válság miatt" – mondta Branko Grims, a nemzetbiztonsági és hírszerzési bizottság jobboldali ellenzéki elnöke, a bizottság zárt ülése után újságíróknak.

"Amennyiben ezek az országok visszaküldik a migránsokat Szlovéniába, az katasztrófához vezet" – hangsúlyozta Grims, majd hozzáfűzte: nem elégedett a kormány azon döntésével, miszerint majd nem fogadják őket, mert szerinte nyomásnak lesznek kitéve, és Szlovénia nem fogja tudni más országoknak a balkáni útvonalon visszaküldeni a közel-keleti bevándorlókat.

"A szomszédos országok már bizonyos módon kizártak minket Schengenből, a határellenőrzés a szlovén-osztrák határon pedig szigorúbb, mint mikor Szlovénia még Jugoszlávia tagja volt" – szögezte le.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
a hírek szerint Szíria jó részén havazik...itt is, úgyhogy ismerik a havat..
...csak a jómodort nem..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zoom
Ééés!?
Eddig az összes világbirodalom összedőlt - így vagy úgy, ezért vagy azért..
Most a keresztény európai dől össze.

Ebből vallásháború lesz.
És erre mérget vehetsz!
Ebben a történetben nincs jobb- vagy baloldal, liberalizmus vagy illiberalizmus, kapitalizmus vagy kommunizmus, stb.
Ebben a történetben csak EGY dolog van: kereszténység vs. iszlám.
Peller Anikó
@GyulaHajner: "Mi a kurva anyjukért engedik őket be egyáltalán?"

Igen, ezért. A banyuskának tetszenek a szép fiatal barnabőrű férfias svábok.
magyarbakancs
Partot érnek Görögországban azzal a lendületek hajóra és vissza velük.
Part előtt kirakni és hajrá lehet úszni.
Nem itt nőket fogdosni és randalírozni.
gazdag dezső
Hát ahogy a képeken látni ezek mind életerős fiatal emberek.Idejönnek hogy fellendítsék a népszaporulatot !Ez Iszlám feladat !Na szóval ezek nem a háború elöl jönnek ,hanem azért hogy itt teljesítsék az Iszlám nézeteket,vallásukat ,és itt ingyen jól megélhessenek.. Merkelnek ezek nem fognak dolgozni!!Talán már volt példa hasonlóra ,hogy esetleg éppen Ők fogják majd meggyilkolni Merkelt,de megérdemelné !
libellle
@Peller Anikó: Te egy sexista buta fasiszt vagy. Öreg ember és ennyire beszükült az agyad papa

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.