Los Angelesben örök nyugalomra helyezték Lemmyt, a Motörhead együttes frontemberét. A zenészt barátai és tisztelői búcsúztatták, rajongói pedig interneten és klubokban nézték a temetési szertartást.

Az Ian Kilmister néven született brit rock-zenész búcsúztatását a Forest Lawn sírkert kápolnájában tartották. A legendás kalapját formázó urna előtt a Motörhead egyik fotója és Lemmy szintén legendás csizmája állt. Az emlékezők sorát a zenekar menedzsere, Todd Singerman kezdte, majd szólt és emlékezett Mikkey Dee, a Motörhead dobosa, Dave Grohl a Foo Fightersből és a Guns 'N' Roses gitárosa, Slash is. Érzelmes beszéddel emlékezett a 70 évesen rákbetegségben elhunyt rockerre a fia, Paul Inder is.

"Utazzál jól, drága édesapám, megint útra keltél, egy hosszabb turnéra" – búcsúzott a láthatóan megrendült fiú.

A rajongók interneten láthatták a szertartást, arra kérték őket ugyanis, hogy ne menjenek el a temetésre, hanem a Youtube-on kövessék a végső búcsú eseményeit.

Lemmy kedvenc helyén, a Sunset sugárút egyik sörözőjében például rajongók százai zsúfolódtak össze és figyelték a temetést, majd egy óriási Lemmy-fotóra írták a nevüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.