Huszonöt halálos áldozatot szedett a sertésinfluenza Ukrajnában az influenzaszezon kezdete óta – közölte csütörtökön az ukrán influenzaközpont igazgatója.

Olekszandr Kvitasvili ukrán egészségügyi miniszter szerdán azt mondta, hogy a sertésinfluenzás esetek még nem terjedtek el olyan mértékben, hogy járványnak minősítsék a jelenséget.

Szerdán Örményország egészségügyi minisztériumának szóvivője közölte, hogy az elmúlt néhány hétben összesen tíz ember halt meg a H1N1 vírussal terjedő sertésinfluenza-járvány következtében a kaukázusi országban. A térség környező államaiban is megjelent a járvány.

Mehmet Müezzinoglu török egészségügyi miniszter a múlt héten a CNN Türk tévécsatornának nyilatkozva elmondta, hogy egy hónap alatt nyolc halálos áldozata volt Törökországban a kórnak.

Az iráni egészségügyi minisztérium tavaly decemberi közlése szerint közel hatvanan haltak meg az Irán délnyugati részén november közepén kitört járványban.

A sertésinfluenzának nevezett kór 2009-ben okozott globális járványt, miután az év áprilisától Észak-Amerikából kiindulva rohamosan elterjedt az egész világon. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által 2010 júniusában világméretűnek minősített járvány 2011 augusztusában ért véget. A szervezet akkori, nem végleges összesítése szerint a világ 214 országában tizennyolc és fél ezer ember halála volt köthető a H1N1-es kórokozóhoz.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És én most olvasom, hogy az a szegény miniszterelnök urunk meg influenzás. Csak nem kapta el ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.