Gerhard Schröder volt szociáldemokrata német kancellár, Angela Merkel elődje éles szavakkal kritizálta a jelenlegi német kormányt és annak menekültpolitikáját. Schröder a Handelsblatt német üzleti lapnak arról beszélt: hiba a menekültek korlátlan beengedése.

„A menekültekkel kapcsolatos felvételi, ellátási és integrációs kapacitások korlátozottak Németországban. Minden más csak illúzió.”

Schröder szerint az a felfogás, hogy a nemzeti határoknak nincs többé jelentősége, veszélyes gondolat és nem is igaz.

"Nincs terv" – keményen kiosztja Angela Merkelt Schröder

A szociáldemokrata exkancellár úgy látja: a kereszténydemokrata CDU a menekültügyben rendre figyelmen kívül hagyta a valóságot. A menekültekre kontingenseket kellett volna meghatározni. „Merkelnek nem volt terve” – fogalmazott Schröder.

A volt kancellár a szilveszter éjszaka Kölnben történt erőszakoskodások kapcsán is kifejtette nézeteit: szerinte az államnak keményen kellene fellépnie az ügyben és konzekvensen ki kell toloncolni az elkövetőket.

„Az ilyen embereknek, bármilyen kulturális háttérrel is rendelkeznek, nincs helyük Németországban”

– mondta Gerhard Schröder.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ez legalább értelmes és felelős politikus, nemúgy mint a banya.
Lepényleső
Terv ha nincs,az baj,mert akkor nincs mitől eltérni.
gazdag dezső
Valaki aki világosan látja a saját hazájában a baromságokat! Akinek tökéletesen igaza van,hogy semmi terv,semmi komolyság! Csak a népszerűség hajnászása ,ami átment erősen az utálatba,de még fokozódik ! Remélem befejeződik a pályafutása ennek a barom alkalmatlan banyának.A Németek ennyire hagyják magukat megvezetni ?Igaz itt emelkedett föl Hitler is !Nem volt elég tanulság nekik ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.